Diginäytöllä imagovoittoa taloyhtiölle

9.9.2016
Kuva: Juho Kuva Lea Alasilta-Hagmanin mielestä diginäytön myötä tiedotus on tehostunut.

Monessa taloyhtiössä pähkäillään siirtymistä paperista ja ilmoitustaulusta sähköiseen maailmaan. Digitaalinen käytävänäyttö on näppärä ja helppokäyttöinen.

Helsinkiläisessä Asunto-Oy Säästövanhassa uudet sähköiset eteisnäytöt ovat olleet käytössä reilun vuoden. Kokemukset ovat olleet positiivisia.

Taloyhtiöön kuuluu viisi korkeaa kerrostaloa ja 240 asuntoa. Aiemmin huoltomies kulki ovelta ovelle pudottelemassa lappuja ja sommittelemassa irtokirjaimista nimiä tauluun.

– Se alkoi tuntua absurdilta, hallituksen puheenjohtaja Lea Alasilta-Hagman kertoo. Päätös infotauluista syntyi yhtiön suurten remonttien loppusuoralla. Käytännöllisyyden lisäksi osakkaille oli tärkeää, että ratkaisu loi kuvaa nykyaikaisesta ja kehittyvästä taloyhtiöstä.

Käytännöllisyyden lisäksi osakkaille oli tärkeää, että ratkaisu loi kuvaa nykyaikaisesta ja kehittyvästä taloyhtiöstä.

Talojen infotaulut ovat Kodinportti-tuotemerkiltä. Kosketusnäytöltä ja nettiliittymästä asukas näkee ajankohtaiset asiat ja voi varata kerhotilan ja pesutuvan, ja saunan vaikka vasta jumppaan lähtiessään. Säätiedot ja lähipysäkkien liikenneaikataulut näkyvät myös, mikä helpottaa arkea. Tietoa tarvitseva löytää näytöltä myös yhtiön säännöt ja ohjeet sekä asukaspalstan. Perinteiset asukaslistatkin ovat näkyvillä. Kaikki toimii niin kosketusnäytön kuin vaikkapa älykännykän kautta.

Kokemukset järjestelmästä ovat olleet erittäin hyviä. Monet iäkkäätkin asukkaat hyödyntävät sitä mielellään. Näyttö on nopea silmäillä. Negatiivisia kommentteja on tullut yhdeltä ihmiseltä, kiitosta sitäkin enemmän.

– Vieraat ovat kommentoineet, että voi miten hienot ilmoitustaulut. Taloudellisesti tämä ei kuluta eikä tuota lappujen tekoon ja jakoon verrattuna, mutta tehostaa paljon. Hallitus, isännöitsijä ja huolto voivat tiedottaa helposti. Ja imagovoittoa syntyy runsaasti. Tämä vaikuttaa myös siihen, paljonko asunnosta maksetaan, Alasilta-Hagman kertoo.

Hallitus, isännöitsijä ja huolto voivat tiedottaa helposti.

Näppärä ja helppokäyttöinen

Kodinportti-järjestelmä on tilattu viideksi vuodeksi, ja siitä maksetaan kuukausittain. Taloissa asuvien arki pyörii infojärjestelmän kautta, ja perinteisemmät nettisivut on puolestaan suunnattu potentiaalisille asukkaille.

Puheenjohtajan mukaan Kodinportti on osoittautunut näppäräksi ja helppokäyttöiseksi. Hän pitää myös erittäin hyvänä asiana sitä, että muualla asuvat osakkaat näkevät, mitä taloyhtiössä tapahtuu. Asuntosijoittajallekin tämä on etu.

Osakkailta on tullut vain vähän muutostoiveita, ja järjestelmäntoimittaja on reagoinut niihin joustavasti. Puheenjohtaja pohtii, että kiireellinen tiedote voisi näkyä vielä selkeämmin. Ja asukaspalsta nukkuu yhä ruususen unta.

Työläs alku, helppo arki

Kiinteistöassistentti Sonja Tuiskunen Talohallinta Oy:stä käynnisti kyseisen talon infojärjestelmää. Hänen mukaansa työläintä oli tunnusten lähettäminen ison yhtiön lukuisille asujille ja osakkaille. Käytössä järjestelmä on ollut nopea ja helppo.

– Kokemukset ovat olleet voittopuolisesti hyviä. Putkiremontin jälkeen talossa oli lämmitysongelmia, ja kun pystyimme tiedottamaan välittömästi, se vähensi puheluita selvästi, Tuiskunen mainitsee.

Huomioi nämä

  • Taloyhtiö tarvitsee käytävänäyttöä varten vandaalisuojatun näytön, sähköt ja nettiyhteyden.
  • Sähköinen ilmoitustaulu voi toimia tavallisena näyttönä tai kosketusnäyttönä.
  • Tietoja voi päivittää mistä vain etäliittymän avulla, ja muun muassa julkaisuaika voidaan ajastaa.
  • Päivitysvastuista kannattaa keskustella isännöitsijän kanssa hyvissä ajoin ennen näytön hankintaa.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Viestintä