Tieto kuuluu kaikille taloyhtiöissä asuville

Kirjoittanut Maria Mäkinen 25.2.2020

Koti, mitä todennäköisemmin sinunkin elämäsi tärkein paikka.

Pidämme kodistamme ja siellä asuvista rakkaistamme huolta monin tavoin. Tunnemme kotimme kaikki nurkat ja tavarat, ja samaan perheeseen kuuluvilla on ainakin jonkinlainen yhteinen käsitys asumisen tavoista ja säännöistä.

Kun astumme ulos kotiovestamme, olemme taloyhtiön yhteisessä tilassa. Siellä eivät enää pädekään samat tavat ja säännöt kuin kotonamme. Mistä voimme tietää, miten toimia, jos emme tiedä?

Tieto on valtaa, sanoi englantilainen filosofi ja valtio-oppinut Sir Francis Bacon. Latinankielinen sana scientia tarkoittaa paitsi tietämistä ja tietoa, myös osaamista, taitoa ja perehtymystä. Nämä kaikki ovat asioita, jotka auttavat ihmisiä eteenpäin elämässä ja vähentävät kompastelua uusien asioiden edessä.

Me Kotitalossa uskomme, että taloyhtiöelämään liittyvästä tiedosta on hyötyä kaikille taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Siksi olemme laajentaneet Kotitalon koko taloyhtiön ajankohtaismediaksi, joka edistää ymmärrystä taloyhtiöasumisen asioista ja helpottaa asumisen arkea.

Käytännössä uudistus tarkoittaa sitä, että kun taloyhtiö tilaa Kotitalo-lehden, hallituksen jäsenet saavat kahdeksan kertaa vuodessa Kotitalo-printtilehden ja kaikki taloyhtiön osakkaat ja asukkaat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi-verkkolehdessä.

Miten siis kannattaa toimia:

  • Jos olet hallituksessa ja sinulle tulee Kotitalo-lehti, löydät taloyhtiökoodin lehden takakannesta postiosoitteesi vierestä. Tunnukset voit luoda koodin avulla täällä.
  • Jos olet hallituksessa, nappaa printtilehdestä sivu “Taloyhtiömme ohjeita asukkaille” ja laita se esimerkiksi ilmoitustaululle. Näin kaikilla asukkailla on mahdollisuus tehdä omat tunnukset verkkolehteen.
  • Jos olet osakas tai asukas, kysy taloyhtiökoodia hallitukselta tai Kotitalon tilaajapalvelusta, p. 050 533 5123.
  • Jos taloyhtiöllesi ei vielä tule Kotitalo-lehteä, kysy asiasta hallituksen puheenjohtajalta, joka voi tehdä tilauksen.
Maria Mäkinen

Kirjoittaja: Maria Mäkinen

Minusta taloyhtiö on loistava asumismuoto. Isännöintiliiton media- ja vaikuttamisviestintäpäällikkönä missioni on innostaa osakkaita ja asukkaita osallistumaan taloyhtiönsä päätöksentekoon ja muihin yhteisiin asioihin, jotta elämä taloyhtiöissä olisi entistä sujuvampaa ja asuntojen arvo kasvaisi.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Maria Mäkinen →

Kirjoita kommentti

Hienoa että haluat jakaa omia kokemuksiasi. Pysy kuitenkin asiallisesti asiassa. Karsimme etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen Viestintä