Diginimmari, sinua odotetaan myös taloyhtiöissä!

Kirjoittanut Henrik Tuhkanen 28.9.2017

Jokainen taloyhtiön hallituksessa istunut tunnistanee tilanteen, jossa uuden kokouksen alkaessa allekirjoitetaan edellisen kokouksen pöytäkirjat. Joku, jonka allekirjoitusta kaivataan, puuttuu paikalta. Pöytäkirja jää isännöitsijälle odottamaan seuraavaa kohtaamista. Jos on vähän kiire, paperit laitetaan postiin. Jos on vielä kiireempi, lähetti vie ja tuo. Nimi saadaan kyllä paperiin, mutta helpomminkin se voisi käydä.

Tapasin Nordean ja Isännöintiliiton järjestämässä tilaisuudessa useita sähköisen allekirjoittamisen palveluntarjoajia. Keskustelujen pohjalta sain vaikutelman, että pankkimaailma alkaa vihdoin olla valmis käyttämään sähköistä allekirjoittamista esimerkiksi asuntokaupassa. Ihan pian se leviää asunto-osakeyhtiöissä myös muihin tarkoituksiin.

Ehkä suurin jarruttaja on tällä hetkellä Mr. Muutosvastarinta. Se elää meissä jokaisessa ja nostaa päätään, kun pitäisi tehdä jotakin toisin kuin ennen. Sähköisen allekirjoituksen hidastamisessa Mr. on toistaiseksi onnistunut: osakkaat allekirjoittavat dokumentteja sähköisesti vain harvoissa taloyhtiöissä.

Muutosvastarinnan herralle kuitenkin tiedoksi: ne osakkaat, jotka ovat kokeilleet tätä kerran, eivät palaa enää vanhaan malliin. Se taitaa siis toteuttaa tarkoitustaan: tehostaa ja helpottaa asumisen arkea.

Joten, sähköinen allekirjoitus, tervetuloa elämäämme. Olemme odottaneet sinua!

Henrik Tuhkanen

Kirjoittaja: Henrik Tuhkanen

Henrik Tuhkanen työskenteli Isännöintiliiton kehityspäällikkönä marraskuuhun 2018 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Henrik Tuhkanen →

2 kommenttia

  1. Hiukan järkevämmällä kokoustyöskentelyllä mitään tuontapaista allekirjoitusongelmaa ei edes pääse syntymään: Kokouksen päätteeksi sihteeri painaa Print:iä, käydään läpi teksti, tehdään mahdolliset muutokset, tulostetaan korjattu versio ja sitten vaan kaikkien nimet alle ja se on siinä.
    Vieläkin helpommin homma hoituu jos kokoustilassa löytyy dataprojektori jolloin pöytäkirjan tilanne koko ajan on kaikkien nähtävissä realiajassa ja mahdolliset lisäykset/korjaukset voidaan tehdä heti, jolloin Print:in painamisen jälkeen ei sitten enää tarvita mitään oikolukua & läpikäyntiä.

    1. Minä olin taloyhtiössä, jossa isännöitsijä teki juuri noin. Tosin hän olikin nuori ja noheva. Hyvä puoli on siinä, jotta toiminta lisää avoimuutta ja luottamusta. Tiedote tuli kyllä myöhemmin, mutta ei siinä mitään erikoista ollut.

      Reaaliaikaiseen pöytäkirjaan kaikkien 2-sormijärjestelmä ei taivu. Reaaliaikaisen pöytäkirjan avulla isännöitsijä menettää myös mahdollisuuden satukirjaan, kuten isännöintiliiton palkitsema yritys teki:
      https://museokatu.com/as-oy-mechelin-karajilla/moitekanne-2012-yhtiokokouksesta/

Kommentointi on suljettu.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Kokoukset Palvelut Taloyhtiön johtaminen