Taloyhtiön yhtiökokous sujui kuin leikki, ja samalla sai raitista ilmaa

Kirjoittanut Reetta Yrttimaa 17.8.2020

Pidimme kesäkuussa taloyhtiömme yhtiökokouksen omalla leikkipaikallamme. Aiempina vuosina taloyhtiön yhtiökokous oli pidetty läheisen kirjaston kokoustilassa, mutta koronapandemian vuoksi päätimme kokoustaa ulkona. Sateen sattuessa olisimme siirtäneet autot pois autokatoksesta ja pystyttäneet retkituolimme sinne.  

Illaksi sattui kuitenkin aurinkoinen sää, joten yhtiökokous sujui leppoisissa merkeissä. Kokoukseen oli helppo osallistua, kun ei tarvinnut matkustaa omaa pihaa kauemmas. Paikalla olikin edustus kaikista taloyhtiön huoneistoista.

Tunnelma oli ehkä jopa vapautuneempi kuin yhtiökokouksissa normaalisti.

Kaikilla oli paperiset kokouskutsut mukana, ja isännöitsijä oli varannut muutaman ylimääräisen asiakirjanipun siltä varalta, että joku olisi hukannut oman kutsunsa. Asiat etenivät sujuvasti ja tunnelma oli ehkä jopa vapautuneempi kuin yhtiökokouksissa normaalisti.

Asiaan saattoi vaikuttaa se, että osa leikkipaikan vempaimista toimi istumapaikkoina − hiljalleen keinuessa ajatus kulkee sopuisia uomia. Saimme tehtyä tarvittavat päätökset ja kuulimme meneillään olevan julkisivumaalauksen tilannekatsauksen. Asioita oli helppo käsitellä, kun kaikki näkivät omin silmin, mistä talon nurkasta milloinkin puhuttiin. 

Lue myös: Mitä yhtiökokouksessa tapahtuu? Tilaa ilmainen yhtiökokousopas

Meidän pieneen rivitaloyhtiöömme tällainen kokoustapa sopi todella hyvin. Pihamaalla kokoustaminen sopii varmasti isompiinkin yhtiöihin, kunhan ääni kantaa tarpeeksi hyvin ja kaikki kuulevat, mitä puhutaan. Kun esitysmateriaali on tulostettu kaikille paperisena, voidaan päättää monimutkaisemmistakin asioista.  

Lue myös Isännöintiliiton suositus ja ohjeet yhtiökokousten pitämiseen etäyhteyksien avulla.

Reetta Yrttimaa

Kirjoittaja: Reetta Yrttimaa

Suomalainen taloyhtiö on maailman mittakaavassa ainutlaatuisen hieno järjestelmä, jossa korostuu yhdessä tekemisen voima. Isännöintiliiton kehitysjohtajana haluan olla edistämässä entistä parempaa asumista ja toimivampaa taloyhtiöelämää.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Reetta Yrttimaa →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Yhtiökokous