Mistä asioista yhtiökokouksessa voidaan päättää?

Kirjoittanut Marina Furuhjelm 16.2.2012

Yhtiökokouksessa voidaan päättää vain asioista, jotka on mainittu yhtiökokouskutsussa. Isännöitsijä valmistelee taloyhtiön hallituksen kanssa päätösehdotukset kokouksessa päätettävistä asioista etukäteen. Varsinaiset päätökset tehdään kuitenkin vasta yhtiökokouksessa, joten jokaisella osakkaalla on oikeus olla eri mieltä hallituksen tekemistä ehdotuksista.

Osallistu rohkeasti keskusteluun sinulle tärkeistä asioista. Pyydä puheenvuoro puheenjohtajalta ja kerro mielipiteesi. On tärkeää, että kerrot kantasi asioihin, kun niitä käsitellään, sillä kertaalleen päätettyihin asioihin ei enää palata.

Yhtiökokouksessa voidaan tehdä päätös esimerkiksi taloyhtiön saunojen kunnostuksesta, kunhan se on mainittu yhtiökokouskutsussa. Suurin osa yhtiökokouksen päätöksistä tehdään enemmistöpäätöksellä eli se ehdotus, joka saa yli puolet annetuista äänistä voittaa.

Enemmistöpäätöksellä päätetään myös esimerkiksi tilinpäätöksen ja talousarvion vahvistamisesta, vastikkeen määrästä ja vastuuvapauden myöntämisestä taloyhtiön johdolle eli hallitukselle ja isännöitsijälle. Enemmistöpäätöksellä tehdään päätökset, joiden kustannukset voidaan kattaa yhtiövastikkeella.

Marina Furuhjelm

Kirjoittaja: Marina Furuhjelm

Maria Furuhjelm työskenteli Isännöintiliitossa lakiasiantuntijana vuoteen 2015 asti.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Marina Furuhjelm →

Kirjoita kommentti

Hienoa että haluat jakaa omia kokemuksiasi. Pysy kuitenkin asiallisesti asiassa. Karsimme etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Yhtiökokous