Näin taloyhtiön johdosta syntyy unelmatiimi

Kirjoittanut Anna Malk 12.4.2018

Meille pienten lasten vanhemmille muistutetaan aina: kun räyhäätte lapsillenne, älkää ikinä sanoko esimerkiksi, että olet tyhmä, vaan että toimit tyhmästi. Tämä aivopesu kannattaa, koska siinä piilee tiimitaitojen ydin.

Google tutki joitakin vuosia sitten, miten parhaat tiimit syntyvät. Tutkimuksissa selvisi, ettei niitä luoda mestariyksilöitä yhdistämällä, vaan ryhmän sisäiset normit ja ihmisten käyttäytyminen ratkaisevat. Olennaista ei siis ole ihmetellä, millainen minä olen ja millainen tuo tuossa, vaan miten me toimimme.

Maailman luovimpia ja aikaansaavimpia työporukoita yhdisti yksi asia ylitse muiden: luottamus. Tiimien jäsenet kokivat olevansa psykologisesti turvassa. He tunsivat olonsa vapaaksi ja pystyivät jakamaan tunteitaan, ajatuksiaan ja ideoitaan ilman pelkoa nolatuksi tulemisesta tai syyttelystä.

Jokainen voi olla mukana synnyttämässä tällaista ilmapiiriä, ja Googlen tutkimuksen ansiosta me tiedämme, miten. Luottamusta ruokkivat sellaiset yksinkertaiset asiat kuin 1. kuunteleminen, 2. aitous, 3. avuliaisuus ja 4. se, että muistaa sanoa kiitos.

Lisäksi sitä rakentavat 5. sitoutumisen osoittaminen sekä ryhmään että asioihin, 6. empatian näyttäminen muita kohtaan ja 7. läpinäkyvyys kaikessa toiminnassa.

Jos oma joukkue ei ole vielä täydellinen, tiedät, mitä tehdä. Omaan käyttäytymiseensä voi vaikuttaa eniten ihan itse, joten jos jokainen ryhmän jäsen katsoo itseään rohkeasti peiliin, alkaa tapahtua.

Siis kun seuraavan kerran tapaat tiimiäsi, hallituskumppaneitasi ja isännöitsijää, pidä mielessäsi tämä seitsemän kohdan lista. Rakennanko enemmän kuin rikon?

Anna Malk

Kirjoittaja: Anna Malk

Anna Malk työskenteli Kotitalo-lehden päätoimittajana ja Isännöintiliiton julkaisupäällikkönä kevääseen 2019 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Anna Malk →

3 kommenttia

  1. Kokonaan toinen asia on sitten se, että ketä tiimiin kuuluu taloyhtiössä?

    Kissa kiitoksilla elää. Jos isännöitsijä ja hallitus touhuu salaa vastoin yleisten periaatteiden, niin aivan varmasti tulee jossakin vaiheessa tylyä palautetta. Sitä saa mitä tilaa. Asioita on turha kaunistella. Muuten sama meno jatkuu koko ajan.

    Isännöintiala on muutenkin herkkä kritiikin suhteen. Isännöitsijä on jumala, joka ei tee virheitä. Takuuta ei ole. Korvausvaatimukset käräjäoikeuden kautta, kiitos. Läpinäkyvyys kaikessa toiminnassa ja isännöintiala? Juu …

  2. Hei Anna,
    Hienosti kirjoitettu ja mukavan positiivinen juttu. Allekirjoitan huomiosi ja Googlen tutkimustulokset täysin ?.

  3. Mielenkiintoinen tuo vertaus räyhääviin lapsiin ja kasvattaviin aikuisiin.

    Omatoimi-isännöintiroolissani yritän saada osakkaiden suut auki ilman seitsemän kohdan itsearviointiprosessia. Osakkaiden elämäntilanteissa voi olla haasteita tai jopa sairauksia aiheuttaen ongelmia kommunikoidessa. Esim korkean iän ollessa kyseessä. Kuuluu mielestäni isännöitsijän ammattitaitoon suodattaa tunteiden aiheuttamat sammakot viesteistä ja kuulla mikä on taloyhtiön kannalta oleellista. Kotona työpäivän jälkeen voi sitten hakata päätä seinään ja huutaa.

    Ennenkaikkea, jokaista osakasta pitäisi kohdella kuten aikuista, eikä kasvattaa lapsen tavoin.

Kommentointi on suljettu.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen