Juhlat taloyhtiössä – näin toimit järjestäjänä oikein

Kirjoittanut Marina Furuhjelm 29.5.2012

Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu on juhlan aikaa. Koulujen lukuvuosi päättyy ja monissa kodeissa vietetään valmistujaisia. Valmistujaisjuhlia suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon naapurit. On kohteliasta tiedottaa naapureita tulevista juhlista etukäteen esimerkiksi kiinnittämällä lappu rappukäytävän ilmoitustaululle. Muista myös, ettei valmistujaisissakaan saa meluta kohtuuttomasti yömyöhälle.

Vieraita kannattaa myös ohjeistaa parkkeeraamaan autonsa oikein. Autot saa parkkeerata ainoastaan niille osoitetuille vieraspaikoille, eikä pelastusteitä saa tukkia.

Hyvällä ilmalla on mukava juhlia ulkona. Taloyhtiön pihaa ei kuitenkaan saa vallata juhlakäyttöön. Juhlijoiden on pysyttävä juhlien järjestäjän omalla pihalla, jos asunnon yhteyteen kuuluu piha-aluetta.

Osa vieraista saattaa tupakoida. Vaikka parvekesauhauttelua ei yleisesti voida taloyhtiössä kieltää, naapurisovun takia tässäkin asiassa kannattaa ottaa naapurit huomioon. Rappukäytävässä tai muualla taloyhtiön yhteisissä sisätiloissa ei saa polttaa. Myös taloyhtiön ulkoalueilla röökaaminen saattaa olla kielletty. Silloin tupakointikielto on merkitty Tupakointi kielletty -kyltillä. Jos asut vuokralla, tarkista varmuuden vuoksi aina, onko tupakointi kielletty vuokrasopimuksessasi. Lue lisää parveketupakoinnista jutusta Pressaehdokkaat ottavat kantaa parveketupakointiin.

Taloyhtiö voi päättää, että valmistuneiden kunniaksi liputetaan. Lue lisää liputuskäytännöistä Juhlan tuntua – liputus Suomessa.

Onnea tuoreille ylioppilaille ja muille valmistuneille!

Marina Furuhjelm

Kirjoittaja: Marina Furuhjelm

Maria Furuhjelm työskenteli Isännöintiliitossa lakiasiantuntijana vuoteen 2015 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Marina Furuhjelm →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Naapurit Piha Tupakka Viestintä