Isännöinti on tunne, mutta miltä se tuntuu?

Kirjoittanut Jamilla Heiskanen 26.6.2020

Koti on meille kaikille tärkeä. Kotiin on sidottu ensinnäkin paljon rahaa, ja se toimii elämän rakentamisen keskusyksikkönä. Kodeissa eletään elämää ja koetaan sykähdyttäviä hetkiä lapsen syntymästä, avioliitosta ja menetyksistä aina muihin virstanpylväisiin. Kodin on oltava turvallinen ja mahdollisimman huoleton, jotta aikaa jää elämälle.

Isännöinti yhdessä monen muun tekijän kanssa huolehtii siitä, että taloyhtiö on elämän arvoinen paikka. Tasapainoilutehtävä on hyvin haastava, sillä jokaisessa asunnossa eletään niin erilaista elämää. Ja kotiin suhtaudutaan vielä muita palveluita enemmän tunteella! Mutta tämä on etu niin isännöinnille kuin asunnon omistajallekin, sillä tunteella palvelu voi olla parhaimmillaan kuin yhteinen sävel.

Kodin on oltava turvallinen ja mahdollisimman huoleton, jotta aikaa jää elämälle.

Koti on pohjimmiltaan tunnepäätös, mutta pitkälti myös taloudellinen sitoumus. Meidän suomalaisten suurin varallisuutemme on oma koti, eli katto, seinät ja piha, jonka kunnosta ja pitkäjänteisestä strategiasta isännöinti huolehtii yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa.

Asunnonomistajan pitää voida luottaa siihen, että asunnon kuntoa ja arvoa uhkaavat ongelmat huomioidaan. Tämä tuntuu turvalliselta, helpottavalta ja rauhoittavalta: Minun omaisuudestani ja kodistani huolehditaan.

Isännöitsijä on luotettu asiantuntija, monitaituri ja strategisti, joka on kuin taloyhtiön toimitusjohtaja. Mutta moni elintärkeä työ on melko näkymätöntä. Samoin kuin harva potilas ymmärtää kaikkea lääkärin osaamista, tulisi asukkaidenkin kyetä luottamaan siihen, että taloyhtiön tohtori, eli isännöitsijä, pyrkii parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Taloyhtiö rakenteineen muodostaa luurangon ja asukkaat ovat sen hermosto, ja paras lopputulos syntyy kokonaisvaltaisella otteella.

Kodissa koetaan muitakin tunteita, ja joskus inhimillinen ote ihmiseltä ihmiselle kiireen keskellä on kaikista tärkeintä. Asunnonomistaja saattaa olla vaikeuksissa lainalyhennysten kanssa tai huolehtia jopa oman talouden kestävyydestä. Silloin kodin arvo ja sen tuoma turva nousevat arvoon arvaamattomaan. Samalla tilanne saattaa olla kestämätön, eikä asunnonomistaja pysty ottamaan lisävelkaa häilyvän remontin vuoksi.

Meidän kotimme ovat isännöitsijöiden hellässä huomassa.

Tällainen tilanne sitoo niin isännöitsijän kuin muidenkin asukkaiden käsiä ja yhteinen kommunikaatio nousee tärkeään asemaan. On tärkeä muistaa, että rahaan liittyy usein häpeää, pelkoa ja epävarmuutta.

Tunne, jota isännöinti tuottaa, on mittaamattoman arvokas, kun se toimii optimaalisesti. Harva asukas tunnistaa isännöinnin potentiaalin ja merkityksen oman kodin tunnemaailman muodostuksessa, mutta arvostusta olisi syytä antaa. Nimittäin Suomen kansallisvarallisuus, miljardiluokan omaisuus ja meidän kotimme ovat isännöitsijöiden hellässä huomassa.

Nämä taloyhtiön tohtorit mahdollistavat myös tavallisen ihmisen elämän arvoisen kodin, tulevaisuuden arvon säilymisen ja elinkaaresta huolehtimisen. Huolehditaan yhdessä, että isännöinnin tunne välittyy ja tuntuu!

Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alan osaajia ja edelläkävijöitä. Onko teidän isännöitsijänne sellainen? Lue lisää ja ilmoita hänet kisaan!

Lue myös: Tiedätkö, mitä kaikkea isännöintiin lain mukaan kuuluu?

Lue myös: Tällainen on isännöitsijän tavallinen työpäivä

Jamilla Heiskanen

Kirjoittaja: Jamilla Heiskanen

Tulevaisuuden asuminen muovautuu muutoksessa digitalisaation, palveluiden sekä asiakaslähtöisyyden keskiössä. Meillä suomalaisilla suurin varallisuutemme on kiinni asunto-omaisuudessa, kodissa, jonka tulevaisuuden kestävyyttä, arvoa ja kotoisuutta haastavat kaupungistuminen, ilmastonmuutos sekä elämisen ja työntekemisen muuttuvat trendit. Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia, kun niihin varautuu!

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Jamilla Heiskanen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Palvelut Taloyhtiön johtaminen Taloyhtiöstrategia