Tiedätkö, mitä kaikkea isännöintiin lain mukaan kuuluu?

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 31.1.2020
Kuvaaja: Aleksi Poutanen

Lakimääräinen isännöinti sisältää hallintoa, taloutta ja kiinteistön ylläpidon palveluja, mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Isännöintiliitto on laatinut kansantajuisen kuvauksen isännöinnin tehtävistä. Muistakin kuin lain vaatimista palveluista voidaan sopia. Tilaajille

Isännöinnin tehtävät on määritelty asunto-osakeyhtiölaissa, mutta käytännössä työnkuva on monelle epäselvä. Helpottaakseen taloyhtiöiden hallituksia ja taloyhtiömaailmasta kiinnostuneita ymmärtämään, mitä isännöinti tekee ja mitä siltä voi odottaa, Isännöintiliitto laati lakimäärisen isännöinnin tulkinnan. Se kertoo isännöinnin tehtävistä kansantajuisesti.

– Asunto-osakeyhtiölain mukaan isännöinti johtaa taloyhtiön hallintoa ja taloutta sekä organisoi ja huolehtii kiinteistön ylläpidosta. Isännöinnin tehtävät on kuitenkin määritelty laissa hyvin lyhyesti ja yleisellä tasolla. Tulkinta tuo lain arjen tasolle, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Ytimekkäästi määriteltynä isännöinnin tehtäviin kuuluvat hallinnon ja talouden johtaminen sekä muut kiinteistön ylläpidon palvelut.

Laaja tehtäväkenttä jää kuitenkin helposti epäselväksi.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Palvelut Taloyhtiön johtaminen