Strategia kertoo osakkaiden tahdon

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 20.2.2019
Kuva: Aino Huhtaniemi

Timo Paju oli helsinkiläisen kerrostalon ensimmäinen puheenjohtaja. Hänen mielestään taloyhtiöllä kannattaa olla strategia.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

”Talomme valmistui vuonna 2009, ja tulin silloin puheenjohtajaksi. Ehdotus tuli isännöitsijältämme, joka tunsi minut työni kautta. Jäin pois hallituksesta vuonna 2015, mutta olen ollut aktiivinen sen jälkeenkin.

Minulla on hiljaista tietoa, jota jaan eteenpäin. Puheenjohtajavuosinani hallituksen työ oli paljolti vuosikorjauksia ja yhteistyötä rakentajan kanssa. Isoja vikoja ei ollut, mutta paljon pientä korjailua. Monesti pienet korjausta vaativat asiat merkitsevät asukkaille paljon.

Mielestäni taloyhtiöt voisivat nykyistä enemmän miettiä, millaisia haluavat olla. Itse laadimme osakaskyselyn perusteella strategian. Kun yhtiöllä on strategia, osakkaat ja asukkaat tietävät, minne ollaan menossa. Olisi hienoa saada isännöitsijätodistuksen oheen paperi, jossa näkyy yhtiön oma tahtotila.

Ympäristö vaikuttaa taloyhtiön arvoon. Siksi kortteli- ja kaupunginosayhteistyö on hyväksi. Loimme yhteydet naapuriyhtiöihin, ja vaikka homma onkin nyt vähän tauolla, se herännee taas pian henkiin.

Isännöintikin voisi tuoda taloyhtiöitä yhteen, järjestää tapaamisia ja koulutustilaisuuksia. Silloin löytyisi arkea helpottavia hyviä käytänteitä.”

Kuka?

Nimi: Timo Paju
Paikkakunta: Helsinki
Taloyhtiö: Asunto Oy Helsingin Rocket
Hallitusvuodet: 6

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen Taloyhtiöstrategia