Vuoden isännöitsijä Anne Rintala johtaa arvot edellä

Kirjoittanut Taiga Häkkilä 29.5.2023
Jesse Posti

Perheyrityksen johtamisessa korostuvat arvot, sanoo Anne Rintala. Taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajia hän kehottaa kouluttautumaan.

”Hyvä johtaja on kuunteleva, täsmällinen ja jämäkkä. Omia vahvuuksiani johtajana ovat rehellisyys ja kyky pystyä myöntämään omat virheeni. Osaan olla myös väärässä. Suurimmat onnistumiseni johtajana ovat liittyneet väärinymmärrysten ratkomiseen. Aina kun ollaan uuden asian äärellä, johtamisen rooli korostuu.

Työssäni kohtaan myös sitä, että tietämystäni epäillään. Näissä tilanteissa osaan perustella osaamiseni. Tulin isännöintialalle ollessani 29-vuotias. Silloin minusta tuntui, että jouduin perustelemaan omaa osaamistani taloyhtiömaailmassa varsinkin itselleni. Varmuuden saaminen omalle ammattitaidolleni on ollut suuri kasvu. Nykyään osaan ottaa oman paikkani myös johtajana.

Työssäni kohtaan myös sitä, että tietämystäni epäillään. Näissä tilanteissa osaan perustella osaamiseni.

Isännöitsijän rooli ja taloyhtiöiden hallitusten johtaminen on minulle oman yrityksen johtamista luontevampaa. Minulla on siskoni Jaanan kanssa isältämme peritty perheyritys, jota johdamme yhdessä. Myös veljemme on liittynyt tänä vuonna mukaan yritykseemme. Oman yrityksen johtaminen on ollut kantapään kautta opettelua. Päällimmäinen oppini on se, kuinka tärkeää hyvän strategian laatiminen on. Siitä ei saisi koskaan tinkiä.

Perheyrityksen johtamisessa korostuvat arvot. Jos arvot eivät ole samalla viivalla, voi tulla helposti ongelmia. Isämme on viitoittanut meille tien, jota olemme jatkaneet siskoni kanssa ja jalostaneet omaksemme. Koska arvomaailmamme on sama, keskustelumme yrityksen johtamisesta ovat aina helppoja, vaikka olisimmekin eri mieltä.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajille minulla on yksi vinkki: kouluttautukaa. Puheenjohtajan rooli on sellainen, ettei sitä voi tehdä mututuntumalla. Jos ei tiedä, mitä tekee, täytyy aina selvittää ja kysyä.”

Lue myös: Onko asiantuntijoita mahdoton johtaa, ylilääkäri Hanna Nohynek?

Taiga Häkkilä

Kirjoittaja: Taiga Häkkilä

Haluan tuoda asumisen aiheita monipuolisesti esille. Toimittajana innostun erityisesti arkisista vinkeistä ja yhteisöllisistä tarinoista. Taiga Häkkilä työskenteli Kotitalo-median verkkotuottajana toukokuuhun 2023 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Taiga Häkkilä →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen