Äh, vorot mylläsivät taas varastot – Voiko taloyhtiö palkata vartijan?

Kirjoittanut Tuomas Lehtonen 4.12.2023
Kuvitus: Anna-Kaisa Jormanainen

Vorot vierailevat taloyhtiöiden varasto- ja kellaritiloissa harmillisen usein. Ennen mahdollisen vartiointisopimuksen tekoa yhtiössä on tärkeää pohtia, millaista vartiointia tarvitaan ja mitä riskejä halutaan ehkäistä.

Vartija taloyhtiölle? Securitaksen myynti- ja markkinointijohtaja Petri Mönkkösen mukaan taloyhtiöt voivat yritysten tapaan hankkia vartijan huolehtimaan tilojensa turvallisuudesta. Ennen vartiointisopimuksen tekoa yhtiössä on tärkeää pohtia, millaista vartiointia tarvitaan ja mitä riskejä halutaan ehkäistä.

– Yhtiö voi hankkia paikallisvartijan vartioimaan kiinteistöä haluttuina ajankohtina tai liittää yhtiön tilat piirivartiointipalveluun, jolloin liikkuva vartija tarkastaa tilat öisin sovituin väliajoin. Tiloihin voidaan myös asentaa hälytysjärjestelmä, joka hälyttää tarvittaessa liikkuvan vartijan paikalle.

Mönkkönen kehottaa huomioimaan vartiointiliikkeen valinnassa hinnan ohella yrityksen kokemuksen ja osaamisen. Yrityksen vartiointitoiminnan luvat, asiakasreferenssit ja palveluiden riittävä saatavuus on myös tärkeä selvittää. Toimeksiantosopimus vartioinnista tulee tehdä aina kirjallisesti.

Tiloihin voidaan myös asentaa hälytysjärjestelmä, joka hälyttää tarvittaessa liikkuvan vartijan paikalle.

Monet alan yritykset tarjoavat asiakkailleen räätälöityjä turvallisuusratkaisuja, jotka sisältävät asiakkaan tarvitsemat turvallisuuspalvelut ja sitä täydentävät tekniset järjestelmäratkaisut huoltoineen.

– Meillä tällainen kokonaisuus voi sisältää esimerkiksi vartioinnin, kameravalvontajärjestelmän ja avainpalvelun, jossa Securitas vastaa taloyhtiön avainten turvallisesta ja valvotusta säilytyksestä.

Tuomas Lehtonen

Kirjoittaja: Tuomas Lehtonen

Asumisella on valtavan suuri merkitys meidän kaikkien elämään. Hyvä asuinympäristö edistää ihmisen hyvinvointia ja onnellisuutta. Kodeissa on myös kiinni valtaosa suomalaisten varallisuudesta. Toimittajana haluan olla välittämässä tietoa, jonka avulla Kotitalon lukijat voivat kehittää omista taloyhtiöistään yhä viihtyisämpiä, turvallisempia ja vetovoimaisempia asuinympäristöjä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Tuomas Lehtonen →

Artikkeli ilmestynyt Kotitalo-lehden numerossa 6/2023

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Palvelut Turvallisuus