Varmista taloyhtiön tietoturva talojakamon kunnollisella lukituksella

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 22.2.2019
Teleoperaattorin huoltohenkilö lataa avaimelleen päivitetyn käyttöoikeuden seinäyksiköltä. Kuva: Johannes Wiehn Kuva: Johannes Wiehn

Talojakamotiloja tarvitaan esimerkiksi antenniverkon, laajakaistan, kulunvalvonnan ja ovipuhelimien toiminnan takaamiseksi. Tietoturva taataan tilojen kunnollisella lukituksella.

Taloyhtiöiden asukkaat tekevät nykyisin yhä enemmän etätöitä ja maksavat laskuja verkkopankissa kotonaan. Tietoturvallisuus voi vaarantua esimerkiksi talojakamossa, jos sen lukitus on puutteellinen.

Taloyhtiöiden talojakamoissa on laitteita ja johtojen liittymäpaikkoja, joiden avulla asuntojen tietoliikenneyhteydet toimivat. Talojakamotiloja tarvitaan esimerkiksi antenniverkon, laajakaistan, kulunvalvonnan ja ovipuhelimien toimintaan. Jos talojakamon lukitus ei ole varma, taloyhtiön tietoturvallisuus voi vaarantua.

Taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen talojakamoiden uusi lukitussuositus helpottaa asukkaiden viestintäsalaisuuden turvaamista.

Uusi lukitusjärjestelmä varmistaa turvallisuuden

Talojakamotilojen lukitukseen suositellaan elektromekaanista järjestelmää. Uusi lukitus parantaa turvallisuutta ja helpottaa asiaankuuluvien ammattilaisten pääsyä talojakamoihin. Esimerkiksi teleurakoitsijat käyvät talojakamoissa huoltamassa, asentamassa uusia ja poistamassa vanhoja laitteita sekä korjaamassa vikoja.

Järjestelmän etuja ovat huolettomuus, ajan ja kustannusten säästö.

Useista kiinteistöalan liitoista, Finanssialan keskusliitosta ja Viestintävirastosta koostuva työryhmä suosittelee elektromekaanista, etäohjelmoitavaa Abloy Protec2 Cliq -järjestelmää talojakamoihin.

Kulkuoikeuksien muutokset astuvat voimaan, kun käyttäjä päivittää avaimensa seinäyksiköltä. Näin varmistetaan, että toimivia avaimia on vain asianmukaisten henkilöiden hallussa. Avaimen kadotessa kulkuoikeuksia ei uusita, eikä avain toimi uudistetuissa talojakamoiden lukituksissa.

Aikaa ja rahaa säästyy

Järjestelmän etuja ovat huolettomuus, ajan ja kustannusten säästö. Esimerkiksi riskit väärinkäytöksiin vähenevät, ja tarvittaessa niitä pystytään selvittämään kulkuraporttien avulla. Ovenavauskustannukset pienenevät, koska huoltohenkilöstöä ei enää tarvita ovia avaamaan, jolloin vältytään kalliilta odotusajalta. Myös teleurakoitsijan turhat käynnit ja odotusajat poistuvat.

Suositeltu KTL1E-lukitus

  • Turvallinen lukitus suojaa taloyhtiön talojakamotiloja ja turvaa viestintäsalaisuutta.
  • Reittiavaimen sisältämä avainsäilö aukeaa Abloy Protec2 Cliq -avaimella. Reittiavaimella kuljetaan talojakamolle, jonka ovessa on jälleen Protec2 Cliq -lukko.
  • Elektromekaanisen KTL1E- avaimen käyttöoikeus on 30 vuorokautta.
  • Kiinteistön omistaja saa sarjoituksen yhteydessä kaksi lukkokohtaista avainta, jotka sopivat kiinteistön avainsäilöön ja talojakamoon.
  • Teleyritykset ja teleurakoitsijat voivat tilata elektromekaanisia avaimia Yrityssuojeluyhdistyksen kautta (www.yrityssuojelu.fi), joka hallinnoi lukostoa.
  • KTL1E- lukkoja tilataan Abloy valtuutetusta lukkoliikkeestä.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Lukot Tietosuoja