Taloyhtiön hallituksen jäsenen ei tarvitse olla juristi: hyvä jäsen osaa käyttää maalaisjärkeä

Kirjoittanut Matti Tuovinen 10.3.2020 ja päivitetty 11.3.2020
Päätöksenteko taloyhtiössä vaatii kykyä tehdä yhteistyötä ja asettaa yhteinen etu oman hyöydyn edelle.

Yhtiökokouksessa tehtävät henkilövalinnat ovat tärkeitä, sillä taloyhtiön hallitus ei voi erottaa jäsentään. Hyvä hallituksen jäsen kykenee yhteistyöhön ja puhumaan vaikeistakin asioista. Näillä ammattilaisten vinkeillä tunnistat hyvän hallituslaisen, jolle antaa tukesi ja äänesi.

Taloyhtiön hallituksen on noudatettava päätöksissään taloyhtiön etua ja kohdeltava osakkaita tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti. Näin sanoo laki, ja samasta muistuttaa myös Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suositus. Kyse ei siis ole asiasta, jonka voi huomioida vain halutessaan, mutta siitä huolimatta myös taloyhtiön hallituksen jäseniä eksyy satunnaisesti luottamustehtävässään harhateille. 

Toimitusjohtaja, isännöitsijä Janne Suomela kertoo, että tyypillisesti kyse on pienistä asioista, kuten autopaikkojen jaosta taloyhtiössä.

Joskus kyseessä voi olla myös isompi asia, jossa hallituksen jäsenen oma etu menee taloyhtiön edun edelle: joku esimerkiksi vastustaa perinteistä putkiremonttia ja haluaa vain putkien pinnoituksen, koska on ehtinyt kunnostuttaa kylpyhuoneensa omalla kustannuksellaan.

– Vähän vedetään kotiin päin. Hallituksen jäsenten tulisi kuitenkin pelata aina sääntöjen mukaan, sanoo oululaista Isännöintipalvelu E. Suomela Oy:tä johtava Suomela. 

Miten löytää oman taloyhtiönsä hallitukseen henkilöitä, jotka haluavat toimia oikein?

Hyvä hallituslaiselta vaaditaan yhteistyökykyä ja maalaisjärkeä 

Janne Suomela vinkkaa pohtimaan, onko taloyhtiössä hallitukseen sopivia ihmisiä. Jos on, hallitus voi tunnustella etukäteen heidän halukkuuttaan tehtävään. Yhtiökokouksessa hallitus tai isännöitsijä voi myös kertoa hallitustyöskentelyn periaatteista. Se saattaa avata kokoukseen tulleiden silmiä ja madaltaa osallistumiskynnystä. 

– Ylipäätään ihmiset pitäisi saada miettimään, miksi he ehdottavat jotakuta hallitukseen. Insinööri tai juristikaan ei välttämättä ole paras henkilö, jos häneltä puuttuu yhteistyökyky, Suomela sanoo. 

Hallitukseen valittavan ei tarvitse olla valmis moniosaaja.

Oululainen asuntosijoittaja ja taloyhtiöiden hallitusammattilainen Pasi Orava toteaa, että hyvältä hallitusjäseneltä vaaditaan ennen kaikkea tervettä maalaisjärkeä. 

Taloyhtiön asiat ja lakipykälät tulevat tutuiksi ajan myötä isännöinnin tuodessa  asioitahallituksen käsittelyyn, ja kun jäsen itse hankkii tietoa esimerkiksi kouluttautumalla. Hallitukseen valittavan ei tarvitse olla valmis moniosaaja.

Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa sanoo, ettei hallitukseen välttämättä kannata valita henkilöä, joka puhuu eniten tai kovimmalla äänellä – vaikka usein juuri nämä katsovat olevansa parasta hallitusainesta.

Rahapalkkio motivoi ja hallitusammattilainen tuo ulkopuolista näkemystä

Kokouspalkkiot ja puheenjohtajan vuosikorvaus lisäävät hallituksen työmotivaatiota. Samalla kouluttautuminen voi alkaa tuntua yhä perustellummalta ajatukselta. Palkkiot myös kertovat, että taloyhtiössä arvostetaan hallituksen työtä. 

Pasi Oravan mielestä etenkin isoissa taloyhtiöissä palkkioiden maksaminen on perusteltua, koska niissä hallituksilla on usein paljon tehtävää. On myös reilumpaa – ja verottajan silmissä selvempää – korvata työ rahalla kuin lahjoittamalla jäsenille esimerkiksi joulukinkkuja. 

Orava ei ole vuosikymmenten aikana törmännyt yliampuviin kokouspalkkioihin, sen sijaan ”talkoita” ehdotetaan yhtiökokouksissa yhä usein.

– Yleensä ehdottajat eivät ole itse valmiita talkoisiin, vaikka edellyttävät sitä muilta. Se on väärin. On järkevämpää määritellä kohtuullinen hallituksen palkkiotaso. Palkkiota ei ole pakko ottaa vastaan, jos ei halua, hän sanoo. 

Isännöitsijä huolehtii siitä, että hallitus toimii aina lakien ja määräysten mukaisesti.

Janne Suomela muistuttaa, ettei hallitustyöstä saatava palkkio välttämättä takaa tasapuolisuutta päätöksiä tehtäessä:

– On luonnekysymys, miten ihminen suhtautuu asioihin. Jos ei lähtökohtaisesti ole tasapuolinen, ei rahakaan muuta ihmistä toiseksi.

Joskus vastaus taloyhtiön pulmiin on hallitusammattilainen. Ammattilaisesta on hyötyä, kun hallitukseen ei saada tarpeeksi jäseniä tai kun eripuraiseen taloyhtiöön tarvitaan puolueetonta ulkopuolista näkemystä, jotta asiat saadaan ojennukseen.

Hyvä hallituslaisuus edellyttää asukkaiden toiveiden tuntemista ja edistämistä

Jotta hallitus voi toimia tasapuolisesti, sen pitää tietää, millaista joukkoa se edustaa eli millaiset ovat asukkaiden arvot ja toiveet. Tämän selvittämiseen asukaskyselyt ovat hyviä työkaluja.

Isännöitsijä huolehtii siitä, että hallitus toimii aina lakien ja määräysten mukaisesti. Oman edun ajamiseen sortunut hallituksen jäsen paimennetaan ruotuun asiasta keskustellen. 

Hallitus ei voi erottaa jäsentään, mutta jäsen voi erota itse. Seuraava yhtiökokous voi myös todeta, ettei henkilö sovellu enää hallitukseen. Hankalampaa on, jos oman edun tavoittelija on taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Yhä vaikeammaksi tilanne muuttuu, jos hän on vaikka alkavasti muistisairas. Huomattava osa hallitusten jäsenistähän on melko iäkkäitä, Reetta Yrttimaa huomauttaa. Tällöin hallituksen on jämerästi vaihdettava puheenjohtaja.

Janne Suomela summaa, että monilla ihmisillä on halu olla samaa mieltä toisten kanssa – on mukava olla mukava. Kun sitten huomataankin, että jokin asia ei menekään oikein, sitä ei helposti haluta sanoa ääneen. Hallituksen pitää kuitenkin pystyä puhumaan myös ikävistä asioista. 

Lue lisää: Mistä on tehty hyvä taloyhtiön hallitus?

Lue lisää: Omaisuuden hoitaminen, yhteisöllisyys ja 8 muuta hyvää syytä kuulua taloyhtiön hallitukseen

Lue myös: Oletko uusi taloyhtiön hallituksessa? Konkarit ja tulokkaat neuvovat, miten työhön pääsee kiinni

Lue myös: millainen on taloyhtiön hyvä hallintotapa -suositus

Matti Tuovinen

Kirjoittaja: Matti Tuovinen

Asuminen, taloyhtiöasiat, remontointi ja rakentaminen ovat olleet juttujeni keskiössä jo yli 20 vuoden ajan. Uutta tutkimustietoa ja uusia haasteita tulee tuon tuosta, ja hyötytiedon jakaminen on palkitsevaa. Parhainta palautetta on kuulla, että jutustani oli hyötyä.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Matti Tuovinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen