Sukupolvien talossa on palveluja kuin hotellissa

Kirjoittanut Janne Laitinen 20.11.2020
Yhteisöllisen asumisen alueella Lipporannassa asuvat Kari Karp ja Leena Hautala viihtyvät uudessa kodissaan. Kuva: Antti Leinonen

Kari Karp ja Leena Hautala olivat ensimmäiset asukkaat Oulun Lipporannan yhteisöllisen asumisen asuinalueella. Heidän taloyhtiössään on muun muassa lehtisali, kuntosali ja yhteiskäyttöauto. Tilaajille

Muutama vuosi sitten uutta asuntoa etsineiden Leena Hautalan ja Kari Karpin toive oli monelle eläkeiässä olevalle pariskunnalle tyypillinen: piti saada uusi kaupunkiasunto läheltä palveluja. Kohde, josta he löysivät etsimänsä asunnon, ei kuitenkaan ollut tavallinen.

Hautala ja Karp muuttivat Oulun Lipporantaan, jonne oli nousemassa Kotikatu365-konseptin mukainen uusi asuinalue. Konsepti perustuu eri sukupolvien tiiviiseen yhteiseloon.

Hautala sanoo olevansa pariskunnasta se sosiaalisempi osapuoli. Karpilla sen sijaan oli uuden asuinympäristön suhteen omat ennakkoluulonsa.

– Suhtauduin hieman skeptisesti yhteisöllisyyteen. Että miten yhteistilojen käyttö toimii ja pysyvätkö paikat kunnossa, kun käyttäjinä on kaiken ikäisiä ihmisiä.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Janne Laitinen

Kirjoittaja: Janne Laitinen

Asunto-osakeyhtiöt ovat journalistille hedelmällinen aihe. Niissä yhdistyvät human interest, talous, rakentamisen trendit ja ympäristökysymykset. Taloyhtiöt ovat koteja, yhteisöjä ja sijoitus- ja investointikohteita. Niiden verotus ja sääntely vaikuttaa monen elämään – myös allekirjoittaneen.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Janne Laitinen →

Artikkeli ilmestynyt Kotitalo-lehden numerossa 7/2020

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Naapurit Palvelut