Selvittäkää asukkaiden mielipide Smartpost-automaatista

1.3.2018
Kuva: Posti

Smartpost-automaatit tekevät tuloaan taloyhtiöihin. Kuka voi päättää pakettiautomaatin hankkimisesta taloyhtiöön?

Postin Smartpost-automaatit ovat tuttu näky kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Seuraavaksi Posti aikoo valloittaa automaateillaan taloyhtiöiden rappukäytävät ja kerhohuoneet. Smartpost-automaatista on suunniteltu taloyhtiöihin soveltuva versio, joka koostuu moduuleista.

Automaatti soveltuu Postin mukaan parhaiten yli 40 asunnon yhtiöihin.

Automaatti soveltuu Postin mukaan parhaiten yli 40 asunnon yhtiöihin. Hinta riippuu muun muassa sopimuskauden kestosta. Esimerkiksi sadan asunnon yhtiössä automaatti maksaa edullisimmillaan euron kuukaudessa per asunto.

Isännöintiliitto suosittelee, että Smartpost-automaatin hankkiminen käsitellään taloyhtiön yhtiökokouksessa, mutta esimerkiksi isossa taloyhtiössä hallitus voi päättää asiasta itsenäisesti. Hallitus voi tehdä päätöksen myös silloin, kun taloyhtiössä on tehty osakas- ja asukaskysely, jossa on käynyt ilmi, että osakkaat ja asukkaat kannattavat Smartpost-automaatin hankkimista taloyhtiöön.

– Jos tällaisista asumisen arjen asioista käydään keskustelua ainoastaan yhtiökokouksessa, ollaan heikoilla vesillä. Keskustelulle ja mielipiteiden keräämiselle on syytä olla muitakin foorumeita, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Tommi Leppänen.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki