Saako illalla tai pyhäpäivänä porata seinää?

Kirjoittanut Taiga Häkkilä 7.9.2023
Pixabay

Remontoidessa kannattaa paitsi noudattaa taloyhtiön järjestyssääntöjä myös käyttää maalaisjärkeä.

Etenkin meluavat työt tulisi suorittaa taloyhtiössä järjestyssääntöjen mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, ettei seiniä kannata porata hiljaisuuden aikana. Vaikka taloyhtiön järjestyssääntöjen mukainen hiljaisuus alkaisikin vasta iltakymmeneltä, kaikista meluavimmat työt – olivat ne sitten kuinka lyhytkestoisia tahansa – kannattaa maalaisjärjen mukaan rajata aikavälille 8–20.

Remontoiminen on sallittua myös sunnuntaisin ja pyhäpäivinä, mitä myös usein mietitään. Järjestyssäännöillä ei voida rajata remonttipäiviä viikonpäivien mukaan, sillä juridisesti kaikki päivät ovat samanarvoisia. Esimerkiksi ruuhkavuosia elävien ihmisten elämänrytmi saattaa töiden, lasten harrastusten ja muiden velvoitteiden takia olla hyvinkin hektistä. Monille sunnuntait ja juhlapyhät voivat olla ainoat mahdolliset päivät kasata hylly tai porata teline seinään.

Korjaustöistä kannattaa ilmoittaa naapureille aina, kun ne vaikuttavat jollain tavalla naapureiden elämään. Syitä voivat olla esimerkiksi lisääntyvä liikenne rappukäytävässä, melu tai rappukäytävän roskaantuminen. Myös remonttiyritysten autot rapun oven edessä saattavat aiheuttaa harmitusta, vaikka kyseessä olisi viiden minuutin pysähdys tavarantoimituksen takia.

Pientä kodin remonttia tehdessä kannattaa aina pitää mielessä, että meitä ihmisiä on joka junaan. Mikä jollekin on täysin normaalia elämää, voi toiselle olla häiritsevää meteliä ja kiusaamista. Tästä syystä kannattaa aina muistaa hyvät käytöstavat.

Kysymyksiin vastasi isännöitsijä Tuomas Piispanen MTR-Isännöinnistä.

Taiga Häkkilä

Kirjoittaja: Taiga Häkkilä

Haluan tuoda asumisen aiheita monipuolisesti esille. Toimittajana innostun erityisesti arkisista vinkeistä ja yhteisöllisistä tarinoista. Taiga Häkkilä työskenteli Kotitalo-median verkkotuottajana toukokuuhun 2023 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Taiga Häkkilä →