Ryhmäkorjaushanke säästää rahaa – “Tämä on joukkuepeliä parhaimmillaan”

Kirjoittanut Matti Tuovinen 15.10.2020
Helsingin Siltamäessä tehdään massiivinen ryhmäkorjaushanke kuuden taloyhtiön yhteistyönä. Kuva: Juho Kuva

Kuusi helsinkiläistä taloyhtiötä on säästänyt jo satoja tuhansia euroja tekemällä korjaukset yhdessä. Ryhmäkorjaushanke onnistuu huolellisella suunnittelulla, sanovat Jorma Pailokari (vasemmalla), Jarno Tuokko ja Reijo Sauru. Tilaajille

Suurin piirtein samanlaisten taloyhtiöiden yhdistäessä jotakuinkin samanlaiset saneerauksensa saadaan aikaan yhteishanke. Tällainen ryhmäkorjaushanke kiinnostaa niin tavarantoimittajia, urakoitsijoita kuin pankkejakin.

Helsingin Suutarilassa sijaitsevassa Siltamäen lähiössä kuusi taloyhtiötä – Asunto Oy:t Siltakoivu, Siltamänty, Siltatuomi, Siltaraita, Siltapaju ja Siltahaapa – ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. 

Kuusikolla on ryhmätyöhön joukko valtteja. Ne omistavat yhdessä isännöinti- ja huoltoyhtiö Siltamäen Huolto Oy:n, joka keskittyy vain omistajataloyhtiöidensä huoltoon ja hallinnointiin. Sen hallitus koostuu taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajista. 

Vuosien tiivis yhteistyö on hionut yhtiöiden edustajista kuin yhden suuren perheen, luonnehtivat Siltamännyn hallituksen puheenjohtaja Jorma Pailokari ja Siltapajun hallituksen puheenjohtaja Reijo Sauru

Valtti on sekin, että 1960–1970-lukujen taitteessa valmistuneiden talojen huoneistot, joita on yli 800, ovat liki identtisiä. Remonteissa tämä tarkoittaa työvaiheiden helppoa monistettavuutta. Ryhmätyöstä on etua myös hankinnoissa: alennusprosentti on tuntuva, kun ostoslistalla on vaikkapa 1 600 vesihanaa. 

Siltamäen Huolto Oy:n toimitusjohtaja, isännöitsijä Jarno Tuokko haarukoi taloyhtiökuusikon vuosien varrella saavuttamia säästöjä ja päätyy isoihin lukuihin. Puhutaan yhteensä sadoista tuhansista euroista. 

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Matti Tuovinen

Kirjoittaja: Matti Tuovinen

Asuminen, taloyhtiöasiat, remontointi ja rakentaminen ovat olleet juttujeni keskiössä jo yli 20 vuoden ajan. Uutta tutkimustietoa ja uusia haasteita tulee tuon tuosta, ja hyötytiedon jakaminen on palkitsevaa. Parhainta palautetta on kuulla, että jutustani oli hyötyä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Matti Tuovinen →

Artikkeli ilmestynyt Kotitalo-lehden numerossa 5/2020

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Korjaushanke