Taloyhtiön yhteinen pizzauuni tuo kohtaamisia muiden asukkaiden kanssa

Kirjoittanut Meri Siippainen 20.4.2022
Pizzauuni Aleksi Poutanen

Helsinkiläistaloyhtiön pizzauuni on asukkaiden suosikki. Asukas Jaakko Väntsi paistaa uunissa mieluiten tattipizzaa.

Haaveissa pizzauuni taloyhtiön pihalle? Hitiksi noussut pizzauuni on mahdollista rakentaa myös taloyhtiön yhteiseen käyttöön. Napolilaisen herkun paistaminen asukkaiden yhteisvoimin parantaa parhaassa tapauksessa myös yhteisöllisyyttä.

Muun muassa erään helsinkiläistalon pihalla paistuvat nykyisin aidot kiviuunipizzat. Idea pizzauuniin saatiin naapuritalosta, jossa asukkaiden käytössä oli vastaavanlainen uuni.

Keijukaistenpolku 3:n hallitus innostui ajatuksesta, ja pian kokouksen jälkeen hallituksen jäsenet Jaakko Väntsi ja Topi Rönkä olivat jo rakennuspuuhissa.

− Katsoimme ohjeistusta netistä ja kävimme vilkaisemassa toisen taloyhtiön uunia, kertoo Väntsi.

Väntsi on ammatiltaan rakennusinsinööri ja Rönkä kokki, joten ihan amatööreinä ei projektiin ryhdytty. Ensimmäiset pizzat uunissa paistettiin syksyllä 2020.

− Jouluun saakka oli aina viikonloppuisin asukkaita pihalla paistamassa pizzaa. Pakkasilla uunia ei voi käyttääkään halkeamisvaaran vuoksi.

Mikäli suunnitelmissa on rakentaa yhteinen pizzauuni taloyhtiön pihalle, Väntsi suosittelee perehtymään aiheeseen kunnolla ennen rakennustöitä. Toki uunin voi teettää ulkopuolisellakin.

− Uuni on vaivansa väärti ja tuo kohtaamisia muiden asukkaiden kanssa.

Lue myös: Grillaaja, näillä knoppitiedoilla teet vaikutuksen naapuriisi

Meri Siippainen

Kirjoittaja: Meri Siippainen

Viestinnän tuottajana kirjoitan sekä Kotitalon verkkoon että printtilehteen. Työssäni tykkään aivan erityisesti kurkistella tulevaan: mitä kaikkea asuminen siihen liittyvät palvelut voisivat olla, jos etsimme rohkeasti uusia ratkaisuja yhdessä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Meri Siippainen →

Artikkeli ilmestynyt Kotitalo-lehden numerossa 4/2021

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Piha Yhteisöllisyys