Suositun etävirvontapisteen koristellut oksat ilahduttavat pääsiäisenä vanhuksia

Kirjoittanut Piia Sandström 22.3.2024
Kuvat: Ann-Mari Sandholm

Taloyhtiön pihalle pystytettiin palmusunnuntaina etävirvontapiste, josta sai ottaa suklaamunan loitsua ja koristeltua pajunoksaa vastaan. Palkan lisäksi sai hyvän mielen, sillä virpomisoksat jaettiin pääsiäisviikolla alueen vanhainkotien asukkaiden iloksi.

Pienet noidat liikkuivat palmusunnuntaina monin paikoin. Espoon Tontunmäessä on keksitty suosittu kilpailija perinteiselle ovelta ovelle -kierrokselle. Kyläyhdistys pystytti palmusunnuntaina taloyhtiön piha-alueelle etävirvontapisteen. Pöydällä oli ohjeet ja suklaamunakori, josta sai ottaa yhden munan virvontaloitsua ja oksaa vastaan.

Kyläyhdistys tiedottialueen asukkaille etävirvontapisteen tarkan sijainnin ja aukioloajan etukäteen. Suklaamunia riitti noin sadalle ensimmäiselle virpojalle.

– Virvontapiste on suurimman osan ajasta ilman valvontaa, mutta kaikki on mennyt hyvin, eikä munia ole koskaan varastettu, kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Ann-Mari Sandholm kertoo.

Virpojat ovat jättäneet tunnollisesti pöydällä olevaan maljakkoon koristelemansa pajunoksat. Virpomisoksilla ilahdutetaan vanhuksia, sillä oksat haettiin Tapiolan seurakuntaan, josta ne jaettiin alueen vanhainkoteihin pääsiäisviikolla.

– Monelle virvontapisteellä käyvälle perheelle on tullut tärkeäksi, että he voivat samalla ilahduttaa vanhuksia.

Etävirvontapiste sai alkunsa koronakeväänä 2020, mutta kyläyhdistys on halunnut jatkaa perinnettä, koska se on osoittautunut niin suosituksi ja pidetyksi.

– Varmasti monet lapset haluavat virpoa silti perinteisellä tavalla, mutta etävirvontapisteellä voi käydä vaikkapa harjoittelemassa virvontaloitsun lausumista, Sandholm ehdottaa.

Toimisiko vastaava virvontapiste sinun taloyhtiössäsi?
Kerro Kotitalon toimitukselle, millaisia tempauksia taloyhtiössänne tehdään: toimitus@kotitalolehti.fi.

Piia Sandström

Kirjoittaja: Piia Sandström

Minusta on kiehtova ajatus, että taloyhtiössä erilaiset ja ainakin aluksi toisilleen vieraat ihmiset onnistuvat parhaimmillaan luomaan yhdessä turvallisen ja onnellisen kotitalon. Näitä onnistumisia, taloyhtiöasumisen faktoja ja tarinoita haluan Kotitalon verkkotuottajana välittää taloyhtiöihin päätöksenteon ja hyvän asumisen tueksi.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Piia Sandström →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Yhteisöllisyys