Osakas saa harvoin hyvitystä omalla rahallaan teettämästä remontista

Kirjoittanut Mari Schildt 27.4.2020
Osakas saa harvoin hyvitystä itse asentamistaan parvekelaseista.

Taloyhtiö on päättänyt asennuttaa kaikille parvekelasit, mutta osakas on jo hankkinut lasitukset omalla rahallaan. Onko osakkaalla oikeus hyvitykseen? Lopputulos vastaa harvoin osakkaan odotuksia. Tilaajille

– On harvinaista, että hyvityksiä saa. Ja jos hyvitetäänkin, se tuottaa yleensä pettymyksen, koska puhutaan niin pienistä summista, sanoo isännöitsijä, toimitusjohtaja Pertti Satopää Isännöinti-Saartolta.

Lainsäätäjä on halunnut kannustaa osakkaita pitämään huolta asunnoistaan. Siksi taloyhtiön on otettava huomioon osakkaiden aiemmin tekemät remontit, kun taloyhtiössä ryhdytään kunnossapito- tai muutostöihin. Lain näkökulma ei kuitenkaan ole osakkaan vaan taloyhtiön. Osakas voi saada hyvitystä maksuosuudestaan vain, jos osakkaan teettämä remontti vähentää tulevan remontin kokonaiskustannusta taloyhtiölle.

Osakas on oikeutettu hyvitykseen, jos aiemmin tehty työ täyttää neljä ehtoa.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Mari Schildt

Kirjoittaja: Mari Schildt

Asunto-osakeyhtiö on ihmiselle koti, mutta kansantaloudelle se on varallisuuden ja vaurauden perusta. Harva tulee ajatelleeksi, että hyvin hoidetut taloyhtiöt takaavat esimerkiksi sen, että maan pankit saavat maailmalta varoja lainattaviksi edelleen suomalaisille. Kun me luotamme taloyhtiöihimme, meihinkin luotetaan maailmalla.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Mari Schildt →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Huoneisto Kunnossapito Kylpyhuone Parvekkeet