Onhan taloyhtiön yhtiöjärjestys ajan tasalla? Hyvä yhtiöjärjestys vastaa käytäntöä

Kirjoittanut Mari Schildt 4.2.2020

Milloin taloyhtiössänne on viimeksi päivitetty yhtiöjärjestys? Yhtiöjärjestys kannattaa tarkistaa aika ajoin, sillä hyvä yhtiöjärjestys ei ole vain virallinen, vaan myös todellinen kuvaus taloyhtiöstä. Taloyhtiön sisäinen laki kannattaa päivittää, kun olosuhteet muuttuvat. Tilaajille

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén kannustaa tarkistamaan taloyhtiön yhtiöjärjestystä, jos edellisestä tarkistuksesta on ehtinyt vierähtää aikaa. Yhtiöjärjestys on taloyhtiön sisäinen laki, johon merkitään muun muassa vastikkeiden määräytymisperusteet, kunnossapitovastuun poikkeukset, erityiset kiellot ja muut säännöt.

– Jos yhtiöjärjestystä ei päivitetä vuosikymmeniin, yhtiössä saatetaan elää aivan eri tavalla, kuin mikä yhtiöjärjestyksestä käy ilmi. Tilanne on herkkä ristiriidoillekin, esimerkiksi asuntokauppatilanteissa: muistetaanko siirtää kaikkia osakkaiden kesken tehtyjä erillissopimuksia koskemaan myös uutta osakasta? Sallmén kysyy.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Mari Schildt

Kirjoittaja: Mari Schildt

Asunto-osakeyhtiö on ihmiselle koti, mutta kansantaloudelle se on varallisuuden ja vaurauden perusta. Harva tulee ajatelleeksi, että hyvin hoidetut taloyhtiöt takaavat esimerkiksi sen, että maan pankit saavat maailmalta varoja lainattaviksi edelleen suomalaisille. Kun me luotamme taloyhtiöihimme, meihinkin luotetaan maailmalla.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Mari Schildt →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Airbnb Taloyhtiön johtaminen Tupakka