Oletko uusi taloyhtiön hallituksessa? Konkarit ja tulokkaat kertovat, miten työhön pääsee kiinni

Kirjoittanut Matti Tuovinen 27.4.2020
Neuvoja taloyhtiön hallituksen uudelle jäsenelle Kuva: Marjaana Malkamäki

Kun hallitus ja isännöinti opastavat uudet hallitusjäsenet talon asioihin, työ yhtiön hyväksi jatkuu saumatta. Asunto Oy Ristikukkulan hallituksessa vaihtui kerralla kolme jäsentä, kun mukaan tulivat Ville-Veikko Hirsi (vas.), Maria Kuisma ja Paula Vehkala. Petteri Pyrrö toimii puheenjohtajana. Tilaajille

Tamperelaisen Asunto Oy Ristikukkulan hallitukseen kaksi vuotta sitten ensikertalaisena valittu Paula Vehkala kertaa tähänastista hallitustaivaltaan tyytyväisenä.

– Olen päässyt vaikuttamaan oman taloyhtiöni asioihin. Samalla olen oppinut todella paljon uusia asioita.

Vehkalalla ei ollut aiempaa kokemusta hallitustyöskentelystä, ei edes kovin pitkää kokemusta omistusasunnossa asumisesta. Mutta koska oman taloyhtiön ja oman asuinympäristön asiat alkoivat kiinnostaa, tarjoutui hän hallitukseen.

Syksyn 2017 yhtiökokouksessa vaihtui kaikkiaan kolme Ristikukkulan hallituksen viidestä jäsenestä. Samalla hallitus nuorentui: nyt kaikki jäsenet ovat iältään kolme–nelikymppisiä. Edellisessä päättäjäjoukossa istuneet eläkeikäiset osakkaat siirtyivät taustavaikuttajiksi.

Vehkala muistaa, miten hyvin tulokkaat otettiin vastaan. Hallitus, puheenjohtaja ja isännöitsijä jakoivat tietoa auliisti.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Matti Tuovinen

Kirjoittaja: Matti Tuovinen

Asuminen, taloyhtiöasiat, remontointi ja rakentaminen ovat olleet juttujeni keskiössä jo yli 20 vuoden ajan. Uutta tutkimustietoa ja uusia haasteita tulee tuon tuosta, ja hyötytiedon jakaminen on palkitsevaa. Parhainta palautetta on kuulla, että jutustani oli hyötyä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Matti Tuovinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen