Taloyhtiön hallituksen sähköinen kokous – näillä neljällä vinkillä onnistut

Kirjoittanut Pirjo Kupila 30.4.2020
Neljä vinkkiä taloyhtiön hallituksen sähköiseen kokoukseen.

Sähköinen kokous videon, puhelimen tai sähköpostin välityksellä nopeuttaa taloyhtiön hallituksen päätöksentekoa, mutta niissäkin pitää noudattaa hyvän kokouksen käytäntöjä. Tilaajille

Asunto-osakeyhtiölaki ei rajoita mitenkään hallituksen kokousmenettelyä, joten taloyhtiön hallituksen sähköinen kokous toimii päätöksenteossa siinä missä niin sanottu perinteinenkin kokous. Hallituksen tulee kuitenkin noudattaa hyviä kokouskäytäntöjä riippumatta siitä, missä muodossa kokous pidetään.

Varatuomari Aki Rosén Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen ja Kanerva Oy:stä muistuttaa, että kaikilla hallituksen jäsenillä pitää olla ensinnäkin yhtäläiset tekniset ja taidolliset valmiudet osallistua sähköiseen kokoukseen. Lisäksi kokousasioiden on oltava sellaisia, että sähköinen kokous on järkevä tapa käsitellä niitä.

Teknisen apuvälineen käyttäminen ei saa rajoittaa kommentointia ja keskustelua tai estää äänestämästä asiasta.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä. Jos olet jo tilaaja tai taloyhtiöllesi tulee Kotitalo-lehti, sinulla on lukuoikeus kaikkeen sisältöön. Luo tunnukset niin saat avaimen Kotitaloon!

Luo tunnukset

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Kokoukset Taloyhtiön johtaminen