Helsinkiin tehtiin yli 50 taloyhtiön ja yli tuhannen sähköauton lataamiseen mahdollistava parkkialue

Kirjoittanut Matti Tuovinen 2.6.2020
Arabianrannan sähköautojen lataukseen soveltuvan pysäköintialueen tolpat ovat etäohjattavia. Kuva: Aleksi Poutanen

Helsingin Arabianrantaan on tehty palveluyhtiömallilla Suomen suurin sähköautojen latausalue. Se on satsaus myös ympäristöön, mikä on nostanut taloyhtiöiden profiilia ja arvostusta. Tilaajille

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Villa Kine on yksi Arabianrannan 54 taloyhtiöstä, joiden parkkialueiden lämmitystolpat muutettiin vuoden 2019 lopulla tukemaan hybridi- ja täyssähköautojen lataamista. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Noponen kertoo, että muutos on innostanut alueen asukkaita sähköautojen hankintaan.

Hän itse ei vielä aja sähköautolla, mutta kertoo, että täyssähköauto on jo tilattu.

– Saan sen kesän lopulla, Noponen toteaa.

Pienen matkan päässä sijaitsevan Asunto Oy Helsingin Sinilehden hallituksen puheenjohtaja Markku Orasmaa nyökyttelee: lämmitystolppien muutos on lisännyt kiinnostusta sähköautoihin.

– Kun viimeksi puhuimme asiasta taloyhtiön osakkaiden kanssa, tuntui aika monella olevan kiinnostus oman hybridin hankintaan, Orasmaa sanoo.

Vaivaton malli taloyhtiöille ja isännöinnille

Arabianrannassa latausmahdollisuus rakennettiin noin 700 lämmitystolppaan, eli noin 1 400 pysäköintipaikalle. Ne muodostavat Suomen toistaiseksi suurimman sähköautojen lataamiseen taipuvan parkkialueen.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Matti Tuovinen

Kirjoittaja: Matti Tuovinen

Asuminen, taloyhtiöasiat, remontointi ja rakentaminen ovat olleet juttujeni keskiössä jo yli 20 vuoden ajan. Uutta tutkimustietoa ja uusia haasteita tulee tuon tuosta, ja hyötytiedon jakaminen on palkitsevaa. Parhainta palautetta on kuulla, että jutustani oli hyötyä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Matti Tuovinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Parkkipaikat Rahoitus Rakentaminen Sähköautot