Äänekoskelainen taloyhtiö testasi: “Nämä herkulliset ruuat voit loihtia kotivaratuotteista”

Kirjoittanut Tuomas Lehtonen 9.10.2023
Kuva: Mika Nuorva

Irmeli Autio, Hanna-Maija Kokki ja Teresa Salonen huomasivat, että yhdessä tekeminen taloyhtiön kokkisotakurssilla lisäsi asukkaiden välistä luottamusta. Tilaajille

Äänekoskelaisen Koulunmäen koulun kotitalousluokassa vallitsee innostuneen odottava tunnelma, kun Keski-Suomen Marttojen kotitalousasiantuntija Hanni Kuronen antaa ohjeita tulevaan mittelöön.

– Ideana on, että jakaudutte kahteen joukkueeseen. Molemmat tiimit tekevät työtasoille asetetuista kotivaratuotteista pääruuan. Sen lisäksi toinen tiimi tekee jälkiruuan ja toinen välipalan. Saatte itse ideoida annettujen raaka-aineiden pohjalta reseptit. Uunia ei saa käyttää, mutta lieden ja mikron käyttö on sallittu. Kriisitilanteissa ne voidaan tarvittaessa korvata esimerkiksi kaasukeittimellä, Kuronen ohjeistaa.

Uunia ei saa käyttää, mutta lieden ja mikron käyttö on sallittu.

Kokkisodan osallistujat rientävät työpisteille. He ovat selvästi kokeneita konkareita ruoanlaitossa, sillä kestää vain tovin, kunnes pääruoan ainekset jo kypsyvät liedellä. Kiire toki onkin, sillä ruoanvalmistukseen on aikaa vain 50 minuuttia.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Tuomas Lehtonen

Kirjoittaja: Tuomas Lehtonen

Asumisella on valtavan suuri merkitys meidän kaikkien elämään. Hyvä asuinympäristö edistää ihmisen hyvinvointia ja onnellisuutta. Kodeissa on myös kiinni valtaosa suomalaisten varallisuudesta. Toimittajana haluan olla välittämässä tietoa, jonka avulla Kotitalon lukijat voivat kehittää omista taloyhtiöistään yhä viihtyisämpiä, turvallisempia ja vetovoimaisempia asuinympäristöjä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Tuomas Lehtonen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki