Lukijat ovat puhuneet: näitä juttuja Kotitalosta halutaan lukea

Kirjoittanut Maria Mäkinen 10.12.2019

60 prosenttia Kotitalon lukijoista on miehiä, 40 prosenttia naisia. Tämä ja monta muuta asiaa kävi ilmi Kotitalon lukijakyselystä, joka tehtiin uutiskirjeen tilaajille.

Kotitalo-media teki marraskuussa pienen lukijakyselyn uutiskirjeen tilaajille, ja siihen vastasi lähes 650 lukijaa. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Tulemme ensi vuonna kehittämään sekä Kotitalon printti- että verkkolehteä, ja kyselyn vastaukset ja lukuisat juttuvinkit auttavat meitä tässä kehitystyössä. Vastaajien kesken arvoimme 150 euron arvoisen Kotitalo-repun, jonka voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnittelut menevät Vantaalle!

Mitä Kotitalosta sitten halutaan lukea? Ehdottomasti eniten lukijoita kiinnostaa ajankohtaiset taloyhtiöelämän uutiset sekä vinkit ja ohjeet arjen taloyhtiöasumiseen. Kolmanneksi eniten lukijat toivovat laajoja ilmiöjuttuja.

Aiheista suosituimpia ovat rakentaminen, hallitustyö ja päätöksenteko, laki sekä energia ja ympäristö. Kotitalolehti.fi:ssä kolme ensimmäistä on omia aihesivuinaan ja energiaa ja ympäristöä käsitellään verkkolehden uudella teemasivulla Ilmastoviisas asuminen. Vuonna 2020 tarjoamme näistä ja monista muista aiheista uutta luettavaa ja uusia näkökulmia.

Muun muassa näin lukijat kirjoittivat juttutoiveistaan:

”Pääsääntöisesti kiinnostaa uudet asiat ja ilmiöt, joita taustoitettaisiin ja ehkä jopa ohjattaisiin, kuinka taloyhtiössä kannattaa toimia.”

”Mahdolliset tutkimukset, selvitykset ja vertailut esimerkiksi remonttien kustannuksista.”

”Uutuuksien esittelyt ja kokemukset niistä.”

”Taloyhtiössä juhlitaan -sarja, jossa juttuja taloyhtiössä järjestetyistä yhteisistä pikkujouluista, juhannusjuhlista, kesäjuhlista, teemajuhlista, yms.”

”Ajankohtaiset asunto-osakeyhtiön toimintaan vaikuttavat asiat.”

”Pienten, lähekkäin sijaitsevien taloyhtiöiden yhteistyö, esimerkiksi jätehuolto, remontit, pihatyöt ja hankinnat.”

”Koulutuksia, jotka voi suorittaa netissä ja joista saa todistuksen.”

”Kiinteistön (kerrostalon/pientalon) elinkaari, miten optimoidaan peruskorjausten, perusparannusten ja uudisrakentamisen ajoitus, esimerkkejä jne.”

”Miten opastaa uusavuttomia kerrostaloasumiseen.”

”Olette julkaisseet hyviä ja tarpeellisia juttuja laidasta laitaan, kiitos!”

Maria Mäkinen

Kirjoittaja: Maria Mäkinen

Minusta taloyhtiö on loistava asumismuoto. Kotitalo-median päätoimittajana missioni on innostaa osakkaita ja asukkaita osallistumaan taloyhtiönsä päätöksentekoon ja muihin yhteisiin asioihin, jotta elämä taloyhtiöissä olisi entistä sujuvampaa ja asuntojen arvo kasvaisi.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Maria Mäkinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki