Kysytyimmät kysymykset sähköautojen lataamisesta taloyhtiössä

25.1.2023
Kuva: Plugit

Autojen lataaminen taloyhtiössä ei ole ohimenevä ilmiö, joten sitä varten ei kannata viritellä väliaikaisratkaisuja. Kun latausasiat hoidetaan kerralla kunnolla, ei niiden takia tarvitse valvoa öitä.

Autojen lataaminen taloyhtiössä ei ole ohimenevä ilmiö, joten sitä varten ei kannata viritellä väliaikaisratkaisuja. Kun latausasiat hoidetaan kerralla kunnolla, ei niiden takia tarvitse valvoa öitä. Jos jokainen latausmahdollisuutta kaipaava osakas toteuttaa jonkinlaisen latausratkaisun omalla vuorollaan, omalla kustannuksellaan ja
omalla tyylillään, se saattaa johtaa sähkötekniseen tilanteeseen, jonka kaikkia erilaisia osatekijöitä on vaikea hallita.

Selkein ratkaisu on rakentaa kerralla kestävä, kokonaisvaltainen ja yhdenvertainen latausratkaisu. Kun latauslaitteet täyttävät sähkö-, laatu- ja turvallisuusstandardit, voi taloyhtiö huoletta luottaa, että autojen lataaminen on myös turvallista.

Kokosimme yhteen kysytyimmät kysymykset sähköautojen lataamisesta taloyhtiössä:

Miten toimia, kun asukas tai osakas haluaa ladata autoaan?

Kun keskustelu sähköautojen lataamisesta alkaa, kannattaa ensimmäisenä tilata kartoitus. Kartoituksessa selvitetään lataustarpeet, kohteen sähkötekniset resurssit ja eri toteutustavat sähköautojen lataamiseen.

Mitä kartoituksessa tehdään?

Kartoitus antaa tarvittavat lähtötiedot hankkeen aloittamiselle. Suoritetun kartoituksen pohjalta tehdään yhteenveto, suunnitelma sekä kustannuslaskelma eri vaihtoehdoille.

Kun kohde on kartoitettu ja yhtiö on saanut tietoonsa ratkaisumallit ja hintapisteet, voidaan hallituksessa antaa lupa osakkaalle asentaa latauslaite tai aloittaa mahdollisen laajemman toteutuksen ajankohdan suunnittelu.

Miten hanke aloitetaan?

1. Tilaa kartoitus

Kartoituksen jälkeen saat raportin, kustannusarvion sekä ehdotuksen miten toimiva latausjärjestelmä toteutetaan.

2. Käy asia läpi hallituksessa

Pohjatietojen perusteella hallituksen kokouksessa voidaan käydä läpi lähtötilanne ja ratkaisumallit.

3. Helpoin toimintamalli taloyhtiölle on tilata avaimet käteen -ratkaisu

  • Kartoitus, jossa selvitetään lähtötiedot ja lataustarpeet.
  • Kokonaisuuden suunnittelu, jossa on koostettuna ratkaisumallit ja ehdotus toteutuksesta.
  • Asennus ja urakoinnit
  • Ylläpito ja huolto

Lue lisää kysymyksiä vastauksineen.

Tilaa taloyhtiölle veloitukseton kartoitus.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Energia Sähköautot