Keltanokka-palstalta löydät vastauksia siihen, miten taloyhtiön hallitus toimii.

Haluan laajemman huoltosopimuksen, mitä teen?

Huoltosopimuksen sisältö määritellään yhteistyössä kiinteistönhuoltoyrityksen kanssa. Sopimuksen tarkemmat seikat perustuvat taloyhtiön tarpeisiin.

Varsinkin pienissä taloyhtiöissä on voitu päättää, että pihan hiekoitus, haravointi ja muut vastaavat työt hoidetaan säästösyistä osakkaiden kesken talkoilla. Jos talkootyöt näyttävät hoituvan huonosti, hiekoituksen puute aiheuttaa vaaratilanteita tai osakkaiden into on yksinkertaisesti lopahtanut, on taloyhtiön hallituksen keskusteltava huoltosopimuksen laajentamisesta. Ota siis sopimuksen päivittäminen puheeksi muun hallituksen ja isännöinnin kanssa.

Osakkailla voi olla paljonkin mielipiteitä siitä, pitääkö kiinteistönhuoltoon panostaa vai pitääkö siitä pihistää. Lähtökohtaisesti kiinteistönhuollon järjestäminen on kuitenkin taloyhtiön hallituksen tehtävä. Huoltosopimuksen laajentaminen viedään yhtiökokoukseen, jos muutokset vaikuttavat merkittävästi taloyhtiön budjettiin.

Hallituksen on syytä myös huolehtia, että kiinteistönhuoltoon liittyvistä muutoksista viestitään selkeästi osakkaille ja asukkaille.