Kannattaako taloyhtiön teettää nyt remontti vai ottaa aikalisä? Asiantuntijat vastaavat

Kirjoittanut Janne Laitinen 7.5.2020
YIT:n rakennustyömaalla Kuva: YIT

Taloyhtiön ei kannata lykätä remonttipäätöksiä koronaepidemian takia, sanovat isännöinti- ja rakennusalojen edustajat. Urakan aloittaminen on kuitenkin harkittava tarkkaan. Kotitalo laati kolme skenaariota ja pyysi ammattilaisia arvioimaan, mitä niistä seuraisi taloyhtiöille ja rakennusalalle. Tilaajille

Tämä artikkeli on osa juttusarjaa, jossa tarkastelemme koronaepidemian vaikutuksia taloyhtiöihin talouden ja suunnitelmallisen kiinteistöpidon näkökulmasta. Kaikki sarjaan kuuluvat artikkelit on linkkeinä jokaisen artikkelin lopussa.

Moni taloyhtiö pohtii nyt, pitäisikö urakkasuunnitelmat tai jopa jo aloitettu remontti pistää jäihin koronaepidemian takia vai olisiko järkevämpää jatkaa entiseen malliin.

Viranomaisten puolesta urakoita voi pääsääntöisesti jatkaa etenkin silloin, kun korjauksia tehdään rakennusten ulkopuolella tai yhteisissä tiloissa. Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö julkaisivat 15.4. ohjeet siitä, mitä täytyy ottaa huomioon korjaushankkeissa koronaepidemian aikana. Ohjeistus antaa neuvoja etenkin niihin tilanteisiin, joissa korjauksia tehdään myös asunnoissa.

Kotitalo laati kolme vaihtoehtoa ja pyysi isännöinti- ja rakennusalan ammattilaisia arvioimaan, mitä niistä seuraisi taloyhtiöille ja rakennusalalle.

Yksimielisyys vallitsee siitä, että käynnissä oleva remontti kannattaa viedä loppuun ja ettei urakkapäätösten tekemisessä kannata vatuloida. Mutta siitä, onko uusien urakoiden käynnistäminen juuri nyt taloyhtiöiden kannalta viisasta, löytyy mielipide-eroja.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Janne Laitinen

Kirjoittaja: Janne Laitinen

Asunto-osakeyhtiöt ovat journalistille hedelmällinen aihe. Niissä yhdistyvät human interest, talous, rakentamisen trendit ja ympäristökysymykset. Taloyhtiöt ovat koteja, yhteisöjä ja sijoitus- ja investointikohteita. Niiden verotus ja sääntely vaikuttaa monen elämään – myös allekirjoittaneen.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Janne Laitinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Korjaushanke Korona Putkiremontti Rahoitus