Joka viides taloyhtiö ei ole vaihtanut isännöitsijää kymmeneen vuoteen

17.3.2016
Kuva: Pixabay Etelä-Suomessa isännöintiä kilpailutetaan enemmän, kun taas Pohjois-Suomessa isännöitsijää ei hevin lähdetä vaihtamaan.

Suomalaiset taloyhtiöt vaihtavat tuoreen kyselytutkimuksen mukaan isännöitsijää vain harvoin. Kilpailuttaessa kannattaa kiinnittää huomiota palvelun laatuun.

Etelä-Suomessa isännöinnin palveluja kilpailutetaan enemmän. Vain 30 prosentilla taloyhtiöistä on ollut sama isännöitsijä yli viisi vuotta. Pohjois-Suomessa taas 40 % taloyhtiöistä on tehnyt töitä saman isännöitsijän kanssa yli 10 vuotta. Keskimäärin noin puolessa suomalaisista taloyhtiöistä on ollut sama isännöitsijä yli viisi vuotta.

Kyselyyn vastanneista noin puolet ilmoittaa, ettei harkitse isännöitsijän vaihtamista tällä hetkellä.

Vaikka kilpailu on kiristynyt myös isännöintialalla, kyselyyn vastanneista noin puolet ilmoittaa, ettei harkitse isännöitsijän vaihtamista tällä hetkellä.

Paraneeko vaihtamalla?

Isännöinnin asiakkaiden kannattaa kiinnittää huomiota isännöinnin palvelun laatuun ja sopivuuteen omalle taloyhtiölle. Jos yhteistyö isännöitsijän kanssa takkuilee, ei ratkaisu aina ole vaihtaminen uuteen.

– Kannattaa aina ensin selvittää, voitaisiinko yhteistyötä nykyisen isännöitsijän kanssa parantaa, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Kyselytutkimuksen teetti Ovenia Isännöinti. Netti- ja puhelinkyselyyn vastasi 314 asuntoyhtiön hallituksen jäsentä tai puheenjohtajaa. Tutkimuksen toteutti Innolink Research joulukuussa 2015–tammikuussa 2016.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen