Jätesäiliö, joka yhdistää tyylin ja älyn

Kirjoittanut Samuli Hellemaa 14.10.2022
MolokDomino-jätesäiliöiden kapasiteetista suurin osa sijaitsee maan alla.

Nykyajan jätesäiliöt ovat tyylikkäitä ja tuottavat arvokasta tietoa isännöitsijöille. Uusitut Molok-Domino-säiliöt ilmoittavat itse täyttöasteestaan.

Uusitun MolokDomino-jätesäiliön ominaisuuksiin on lisätty pitkä liuta älykkäitä ominaisuuksia, jotka helpottavat niin asukkaiden arkea kuin jätesäiliötä hallinnoivan ja huoltavan tahon työtä.

Jätesäiliöihin on mahdollista lisätä sähkölukko, jolla voidaan säädellä, kuka pääsee käyttämään keräyssäiliötä. Lukoilla voidaan myös kerätä käyttötietoutta, mikä auttaa keräyksen kehittämisessä.

Lisäksi sähköinen lukko tunnistaa äkillisesti säiliössä kohonneen lämpötilan. Jos säiliölle on tehty ilkivaltaa, se tekee siitä hälytyksen jätesäiliöiden huollosta vastaavalle taholle.

Kun sähkölukkoon kytketään pinnanmittausanturi, saadaan hyvää tietoa tyhjennysten optimointiin. Kun täyttöastetta seurataan, säiliöitä ei tyhjennetä liian tyhjinä tai ne eivät pääse ylitäyttymään.

Säiliöitä ei kannata tyhjentää vajaina tai päästää täyttymään kukkuroilleen.

Uusitun ulkonäön lisäksi uuden sukupolven MolokDomino-jätesäiliöissä on otettu ympäristönäkökulma entistä tiiviimmin huomioon. Säiliöiden valmistuksessa käytetään kierrätysmateriaaleja merkittävässä määrin mm. kansissa, komposiittiverhouksissa ja jätesäkeissä. Tällä hetkellä kannet on valmistettu vähintään 70-prosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Kierrätysmateriaalien osuutta myös kasvatetaan aktiivisesti, ja Molok Oy etsii aina uusia kohteita, joissa käyttää kierrätysmateriaaleja.

MolokDomino-jätesäiliöiden kestävät materiaalit ja rakenteet takaavat säiliöille poikkeuksellisen pitkän käyttöiän. Kattavalla Molok-varaosapalvelulla tuetaan niin ikään jätesäiliöiden pitkää ikää. Pitkäikäiset tuotteet yksinkertaisesti säästävät luontoa.

Syväkeräyssäiliöt ovat lisäksi tilaa säästävä ja keräystehokas ratkaisu, sillä suurin osa niiden keräyskapasiteetista sijaitsee maanpinnan alla. Tällöin jätepiste ei vie paljon tilaa maan päällä.

Tilavuudeltaan suuria säiliöitä ei tarvitse myöskään tyhjentää yhtä useasti kuin pinta-astioita. Yhdistämällä säiliöihin älykkään jätteenmäärää valvovan ominaisuuden jätteiden tyhjennysvälit saadaan optimoitua juuri oikeanaikaisiksi.

Tämä taas säästää niin taloyhtiön rahaa kuin ympäristöä sekä rauhoittaa asuinaluetta raskaalta liikenteeltä.

Samuli Hellemaa

Kirjoittaja: Samuli Hellemaa

Samuli on Molok Oy:n tuote- ja markkinointijohtaja.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Samuli Hellemaa →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Jätteet