Isännöitsijä neuvoo hallituksen vasta-alkajia

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 6.3.2019
Hanna Pihlmania jännitti ensin hallitusvastuu, mutta turhaan. Hän on oppinut paljon ja saanut neuvoja muilta. Kuva: Jarkko Mikkonen

Asunto Oy Porvoon Merituulenrivin puheenjohtaja Hanna Pihlman on saanut pestissään arvokasta tietoa. Isännöitsijä on ollut suurena apuna hallituksen ensikertalaisille.

Tässä juttusarjassa tuoreet taloyhtiön hallitusjäsenet kertovat, miltä hallitustyöskentely tuntuu vasta-alkajan näkökulmasta.

”Meillä on pieni rivitaloyhtiö vuodelta 1974, ja olen toista kautta puheenjohtajana. Menin hallitukseen, koska halusin vaikuttaa asioihin ja mukaan kaivattiin nuorempia jäseniä. Iäkkäät väistyivät taka-alalle. Aluksi jännitti, mutta loppupeleissä tämä ei ollutkaan niin kauheaa.

Koen, että minulla on vastuu huolehtia kaikkien omaisuudesta. Alussa ei ollut kokemusta eikä ammattitaitoa ja oli hankala tietää, mitä pitäisi huoltaa ja tehdä. Suurena apuna on ollut isännöitsijä, jolla on tietotaitoa. Häneltä saa joko vastauksen heti tai hän sanoo, että hei en tiedä, mutta selvitän. Esimerkiksi kun meillä kuoli osakas, isännöitsijä osasi suoraan neuvoa, miten menetellään.

Kun osakkaita on paljon, myös mielipiteitä riittää. Joskus pitää luovia siinä, mitkä asiat ovat kiireisiä ja mitkä voivat odottaa. Suuria korjauksia en ole joutunut hoitamaan.

Olen ollut hyvällä fiiliksellä, tässä on tullut tosi arvokasta tietoa. Olen kokenut pestin enemmän rikkautena kuin painolastina. Nuoria kannustaisin reippaasti mukaan hallituksiin.”

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen