Hyvä nettiyhteys on etätyössä tärkeä – huolehdi nämä asiat kuntoon

Kirjoittanut DNA 3.6.2021
Hyvä nettiyhteys on etätyössä tärkeä Kuva: DNA

Etätyö vaatii laajakaistalta ja modeemilta enemmän kuin pelkkä Netflixin katselu vapaa-ajalla. Myös kodin tietoturvan olisi oltava samalla tasolla kuin toimistolla.

Etätyöskentelyssä on etunsa: aikaa säästyy ja palaverit sujuvat vaikka pyjamassa, sopivasti työtä tauottaen. Kun laitteet sekä netti toimivat ja tieturva-asiat on mietitty, töissä on kivaa – myös kotona.

Hyvä nettiyhteys eli riittävä netin nopeus on etätyössä joskus jopa kriittisen tärkeää. Netflixiä katsoessa ei välttämättä haittaa, jos yhteys on vähän jäljessä. Palaverista taas ei tule mitään, jos videokuva pysähtelee.  Etätyöläisen netissä paluukaistan nopeus kannattaisikin olla vähintään 10 Mbit/s.

Netflixiä katsoessa ei välttämättä haittaa, jos yhteys on vähän jäljessä. Palaverista taas ei tule mitään, jos videokuva pysähtelee. 

Kun koko perhe on yhtä aikaa netissä, saattaa nopeammastakin liittymästä loppua vauhti kesken. Kerrostaloasukkaille ruuhkaa aiheutuu myös nettikaistan ja WiFi-taajuksien jakamisesta useamman talouden kesken. 

WiFi-modeemi vaikuttaa vauhtiin

Pelkkä netin nopeus ei aina riitä takaamaan sujuvaa netinkäyttöä. Varsinkin, jos asut kodissa, jossa on paljon neliöitä tai useampi kerros, kannattaa huolehtia WiFi-modeemi ajan tasalle. Uusimpien modeemien WiFin kantama kattaa koko kodin paremmin ja laadukkaammin. Niissä on myös valittavana 2, 4 ja 5 gigahertsin taajuudet. Tarvittaessa kannattaa kokeilla Mesh WiFi -järjestelmää. Sillä saa luotua suuremmankin omakotitalon kaikille laitteille vahvan ja vakaan WiFin.

Kannattaa huolehtia WiFi-modeemi ajan tasalle.

Uusissa DNA:n modeemeissa on mukana DNA Nettipulssi. Nettipulssin tekoäly säätää automaattisesti modeemin ja WiFin asetuksia vastaamaan juuri sinun kotisi netinkäyttöä ja antaa käytännöllisiä suosituksia yhteyden parantamiseksi. Tuloksena on huoleton ja toimintavarma netti kodin joka huoneessa.

Lisää Nettipulssista: dna.fi/nettipulssi

Onhan kotitoimiston tietoturva kunnossa?

Etätöitä tehdessä kodin tietoturvan on oltava samalla tasolla kuin toimistollakin. Vanhoihin ja päivittämättömiin laitteisiin ja ohjelmistoihin liittyy aina tietoturvauhkia.

Tietoturvan on oltava samalla tasolla kuin toimistollakin.

Muutaman vuoden ikäinen modeemi tai reititin saattaa olla jo auttamattoman vanha. Tietoturvariskin lisäksi se hidastaa turhaan netinkäyttöä. DNA suosittelee hankkimaan laitteet suoraan omalta operaattorilta, joka pitää huolta tietoturvan päivittämisestä asiakkaan puolesta.

Pelkkä laitteiden ja ohjelmien päivittäminen ei kuitenkaan riitä, vaan myös suojaus täytyy olla kunnossa. DNA:lta voit hankkia kaikki turvalliseen etätyöskentelyyn tarvitsemasi palvelut.

Lue lisää DNA:n tarjoamista tietoturvapalveluista: dna.fi/tietoturva

DNA:n taloyhtiölaajakaista tuo nopean netin edulliseen hintaan

Tehokas ja nopea netti edullisesti on varmasti yhtälö, joka kiinnostaa useimpia. DNA Netti taloyhtiöille voi tipauttaa nettilaskua merkittävästi. Siinä taloyhtiön jokainen koti saa vähintään 10 Mbit/s perusnopeudella toimivan netin, jonka hinta sisältyy automaattisesti vuokraan tai vastikkeeseen. Perusnopeus riittää mainiosti surffailuun ja tärkeiden asioiden hoitoon, esimerkiksi verkkopankin ja sähköpostin käyttöön.

Vauhdikkaampaa nettiä tarvitsevat voivat itse nostaa nettinsä nopeutta, vaikka täyteen gigaan asti. Lisänopeudet ovat tuntuvasti edullisempia verrattuna tavallisiin liittymiin. Asukkaat maksavat lisänopeutensa itse omalla erillisellä laskulla.

Kannattaa laittaa taloyhtiön netin hankinta vireille heti seuraavassa yhtiökokouksessa. Vaikka sopimus tehdään taloyhtiölle, saavat kaikki asukkaat silti koteihinsa oman DNA Netti -liittymän, jota ei jaeta naapureiden kesken.

Tutustu taloyhtiön nettiin: dna.fi/taloyhtiöt

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Tietosuoja