Liputus taloyhtiössä: kännykkäsovellus avuksi

6.2.2018

Sisäministeriö julkaisi joulukuussa Liputan-kännykkäsovelluksen, jonka avulla liputtaminen on helpompaa. Ilmainen sovellus kertoo, minkä puolesta milloinkin liputetaan ja mihin aikaan lippu tulee nostaa ja laskea.

Taloyhtiössä hallitus vastaa liputuksesta. Vakiintuneen käytännön mukaisesti liputus sisältyy kiinteistön huoltosopimukseen. Jos osakkaat huolehtivat kiinteistönhuollosta itse, liputusvuorot jaetaan tavanomaisesti osakkaiden kesken.

– Halusimme tehdä sovelluksen etenkin niille, jotka ovat vastuussa lipun nostosta salkoon liputuspäivinä esimerkiksi taloyhtiöissä. Sovelluksesta löytyy kuitenkin hyviä vinkkejä ja tietoa liputuspäivistä ihan jokaiselle, sisäministeriön erityisasiantuntija Hanne Huvila sanoo.

Sisäministeriö haluaa korostaa, että Suomessa on liputusvapaus ja että liputtaa voi muulloinkin kuin vakiintuneina päivinä.

– Liputus on iloinen ja arvokas asia, eikä sen kuulu olla osa vain virallisia liputuspäiviä. Liputtaa voi vaikka joka päivä, jos siihen kokee aihetta, Huvila jatkaa.

Taloyhtiössä yksityiset merkkipäiväliputukset kustantaa yleensä liputuksen tilaaja, eli osakas tai asukas, kun taas yleiset liputukset kustantaa taloyhtiö.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki