Kännykkäsovellus kertoo, miksi ja milloin lippu nostetaan salkoon

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 5.12.2019

Kenelle milloinkin liputetaan? Sisäministeriön ilmainen Liputan-kännykkäsovellus kertoo, minkä puolesta milloinkin liputetaan ja mihin aikaan lippu tulee nostaa ja laskea.

Taloyhtiössä hallitus vastaa liputuksesta. Vakiintuneen käytännön mukaisesti liputus sisältyy kiinteistön huoltosopimukseen. Jos osakkaat huolehtivat kiinteistönhuollosta itse, liputusvuorot jaetaan tavanomaisesti osakkaiden kesken.

Sisäministeriö julkaisi 2018 kännykkäsovelluksen, joka kertoo, kenelle milloinkin liputetaan ja antaa käyttäjän valinnan mukaan ennakkoilmoituksen tulevista liputuspäivistä.

– Halusimme tehdä sovelluksen etenkin niille, jotka ovat vastuussa lipun nostosta salkoon liputuspäivinä esimerkiksi taloyhtiöissä. Sovelluksesta löytyy kuitenkin hyviä vinkkejä ja tietoa liputuspäivistä ihan jokaiselle, sisäministeriön erityisasiantuntija Hanne Huvila sanoo.

Sisäministeriö korostaa, että Suomessa on liputusvapaus ja liputtaa voi muulloinkin kuin vakiintuneina päivinä.

– Liputus on iloinen ja arvokas asia, eikä sen kuulu olla osa vain virallisia liputuspäiviä. Liputtaa voi vaikka joka päivä, jos siihen kokee aihetta, Huvila sanoo.

Taloyhtiössä yksityiset merkkipäiväliputukset kustantaa yleensä liputuksen tilaaja, eli osakas tai asukas, kun taas yleiset liputukset kustantaa taloyhtiö.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki