Halpa vastike ei ole hyvän taloyhtiön merkki

Kirjoittanut Marjut Joensuu 22.2.2019
Hyvän taloyhtiön tunnistaa vakaasta taloudesta ja ajoissa tehdyistä remonteista

Hyvässä taloyhtiössä remontit on tehty ajallaan, eikä vastiketta ole hilattu mahdollisimman halvaksi. Taloyhtiön kunto kertoo hallituksen ja osakkaiden kiinnostuksesta.

Halpa vastike ei ole hyvän taloyhtiön merkki vaan se on, että paikat ovat kunnossa, täräyttää 30 vuotta taloyhtiön hallituksessa vaikuttanut Pirkko Heikkinen. Eläkkeellä oleva kiinteistönvälittäjä ehti nähdä työuransa aikana Jyväskylässä monenmoisia taloyhtiöitä.

Asuntosijoittajalle riitti siisti rappukäytävä

Heikkisen mukaan parhaita taloja kiinteistönvälittäjän näkökulmasta olivat ne, joissa korjaukset oli tehty ajallaan. Kun julkisivu ja porraskäytävä ovat kunnossa, asunnot menevät helpommin kaupaksi.

Kun julkisivu ja porraskäytävä ovat kunnossa, asunnot menevät helpommin kaupaksi.

Kerran Heikkisellä oli asiakkaana kokenut asuntosijoittaja, joka ei edes halunnut nähdä asuntoa, jota oli ostamassa. Hänelle riitti, että taloyhtiön rappukäytävä oli siisti ja remontoitu.

Miksi lähteä hallitukseen?

Toimistopäällikkö Antti Rontti Jyväskylän Kiinteistöpalvelu Oy:stä nyökkäilee.

– Taloyhtiön kunto kertoo paljon osakkaiden aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta omaisuuttaa kohtaan, Rontti sanoo.

Rontti toimii isännöitsijänä taloyhtiössä, jossa Heikkinen on hallituksen jäsen. Molemmat kannustavat osakkaita lähtemään mukaan hallitustyöhön. Aikaa siihen ei kulu kovin paljon eikä vastuita tarvitse pelätä, jos taloyhtiöllä on ammattilainen isännöitsijänä.

Heikkisen taloon on tulossa putkiremontti, ja nyt on käynnissä hankesuunnittelu. Hallituskonkari ei ole tämänkään haasteen edessä valmis heittämään pyyhettä kehään, vaan aikoo osallistua aktiivisesti hankkeen valmisteluun.

Marjut Joensuu

Kirjoittaja: Marjut Joensuu

Marjut Joensuu työskenteli Isännöintiliiton johtajana ja vt. toimitusjohtajana maaliskuuhun 2019 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Marjut Joensuu →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Asuntokauppa Taloyhtiön johtaminen Yhtiövastike