Energia- ja ilmastotietoa taloyhtiöille

Kirjoittanut Piia Sandström 12.4.2024
Kuva: Pixabay

Ilmastonmuutos muuttaa taloyhtiöiden arkea, mutta miten olla energiatehokas ja ilmastoviisas taloyhtiö? Tieto löytyy nyt kootusti Isännöintiliiton julkaisemasta oppaasta, jonka tavoitteena on auttaa taloyhtiöitä hillitsemään ilmastonmuutosta ja sopeutumaan siihen. Opas on suunnattu isännöitsijöiden käyttöön, mutta se on vapaasti kaikkien luettavissa.

Taloyhtiön energia- ja ilmastoasiat  – isännöinnin opas neuvoo, miten energiatehokkuuden parantaminen, päästöttömyys ja muuttuvat sääolot voidaan huomioida taloyhtiöissä. Lukija saa kattavan kuvauksen erilaisista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuista, energiahankkeiden kilpailuttamisesta ja rahoitusvaihtoehdoista.

Pääviesti on kannustava: lämmitysmuodon vaihtaminen ei ole aina järkevin ratkaisu, sillä pelkästään nykyisten laitteiden optimoinnilla saavutetaan merkittävää energiatehokkuutta.

– Ihan ensimmäiseksi pitää kartoittaa taloyhtiön energiankulutuksen nykytila ja mahdollisuudet, kertoo vastuullisuuspäällikkö Liina Länsiluoto Isännöintiliitosta.

Oppaan kirjoitti Länsiluodon kanssa projektipäällikkö Essi Kuikka Granlund oy:stä. Opas on vapaassa ti luettavissa täältä.

Piia Sandström

Kirjoittaja: Piia Sandström

Minusta on kiehtova ajatus, että taloyhtiössä erilaiset ja ainakin aluksi toisilleen vieraat ihmiset onnistuvat parhaimmillaan luomaan yhdessä turvallisen ja onnellisen kotitalon. Näitä onnistumisia, taloyhtiöasumisen faktoja ja tarinoita haluan Kotitalon verkkotuottajana välittää taloyhtiöihin päätöksenteon ja hyvän asumisen tueksi.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Piia Sandström →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Energia Ilmastonmuutos Lämmitys