Uusi näköalapaikka taloyhtiömaailmaan ja miksi sellainen tarvitaan

Kirjoittanut Maria Mäkinen 16.5.2019

Mikä on elämäsi tärkein paikka?

Ihan samaa mieltä, koti tietenkin.

Entä miten pidät siitä huolta?

Siivoat siis säännöllisesti, peset joskus ikkunat, teet pientä pintaremonttia, joskus vähän suurempaa. Sama juttu täällä.

Miten pidät huolta kotisi arvosta ja asumisesi kuluista?

Ai että mitä tarkoitan?

Raha. Talous. Velka. Laina. Jatka ihmeessä lukemista, vaikka tykitän heti alkuun noita inhottavia sanoja. Tämä muuttuu tästä kyllä mukavammaksi.

Kollegani sanoi mielestäni osuvasti, että keskimäärin ihminen ymmärtää rahan päälle oman kuukausipalkkansa verran. 20 sentin muovikassi, 2,5 euron kahvi, 50 euron ruokaostokset, 150 euron kotivakuutus ja 500 euron pesukone mahtuvat monesti palkkahaarukkaan. Mutta sen jälkeen mennään lukuihin, mistä moni ei saa enää otetta.

Tämä on helppo uskoa, kun lukee juttuja ihmisten eri syistä tapahtuvasta ylivelkaantumisesta. Juttuja on ollut mediassa viime aikoina erityisen paljon. Ylivelkaantumisen syitä on monia, mutta yksi kasvava trendi on se, että asumisen kustannukset karkaavat käsistä. Tämä johtuu muun muassa siitä, että asumiseen liittyviä kustannuksia ei ymmärretä. Taloustaitoja pitäisi ehdottomasti opettaa jo peruskoulussa, kuten eräs velkaantunut kirjoittaa Helsingin Sanomissa.

Kotitalolehti.fi:n yksi tärkeimmistä tehtävistä on vastata tähän tarpeeseen. Kotitalolehti.fi kertoo asumisen kustannuksista ja taloyhtiöiden taloudesta kattavasti ja lukijaystävällisesti. Avaamme talouden hankalia termejä, kerromme, mihin vastikkeita käytetään, opastamme osakkaita ja asukkaita oman taloutensa seuraamisessa ja taustoitamme taloyhtiöiden talouteen liittyviä ilmiöitä.   

Mikä on Kotitalo-media?

Kotitalolehti.fi on kuitenkin paljon muustakin kuin taloudesta. Kun avasimme täysin uudistetun kotitalolehti.fi:n 7. helmikuuta, juhlimme lähtölaukausta jollekin aivan uudelle – verkkomedialle, joka tarjoaa (nykyisille ja tuleville) osakkaille ja asukkaille ihmisen kokoisen näköalapaikan koko taloyhtiömaailmaan. Missiomme on paitsi auttaa osakkaita pitämään huolta suurimmasta omaisuudestaan, myös parantaa taloyhtiöasumisen laatua ja mukavuutta sekä helpottaa asukkaiden elämää.

Missiotamme toteutamme monin eri tavoin. Talouden lisäksi kotitalolehti.fi:stä löytyy satoja isoja ja pieniä artikkeleita asumisen arjesta, hallitustyöstä, isännöinnistä, remontoinnista sekä lainsäädännöstä. Lisäksi Isännöintiliiton asiantuntijat tarjoavat tässä Kotitalon blogissa uusia näkökulmia ajankohtaisiin asioihin .

Kotitalolehti.fi täydentää moneen kertaan palkittua Kotitalo-lehteä, joka on isännöinnin asiakaslehti taloyhtiöiden hallituksille. Yhdessä kotitalolehti.fi ja Kotitalo-lehti muodostavat Kotitalo-median, joka palvelee kaikkia taloyhtiöissä asuvia ja taloyhtiömaailmasta kiinnostuneita.

Kotitalolehti.fi ei ole suinkaan vielä valmis, ja kehitystyö jatkuu kovaa vauhtia kohti entistä kattavampaa verkkomediaa ja -palvelua. Suunnittelemme uusia sisältöjä ja palveluja, jotka entistä enemmän vastaisivat niihin tarpeisiin, joita taloyhtiöissä asuvilla ja/tai asunnon omistavilla erilaisilla ihmisillä on.

Mitä tarpeita sinulla on ja mitä sinä haluaisit lukea kotitalolehti.fi:stä? Kertomalla voit vaikuttaa.

Maria Mäkinen

Kirjoittaja: Maria Mäkinen

Maria Mäkinen toimi Isännöintiliiton media- ja vaikuttamisviestintäpäällikkönä vuoden 2021 loppuun saakka.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Maria Mäkinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki