Taloyhtiöiden asukkailla on yhdessä rajattomat vaikutusmahdollisuudet

Kirjoittanut Anna Malk 2.4.2019

Jos kaikki maailman muurahaiset vetäisivät köyttä kaikkia maailman sinivalaita vastaan, kummat voittaisivat? Kysymys on Helsingin Sanomien Lasten tiedekysymyksistä. Oikea vastaus on muurahaiset, koska muurahaisia on niin paljon enemmän, että niiden yhteispaino ylittää sinivalaiden yhteispainon yli kymmenkertaisesti.

Kysymys on vähän söpö ja teoreettinen, mutta ainakin minua viehättää sen sisältämä opetus. Luonnonlait tukevat sitä, että vaikka olisi kuinka pieni tai (sanan)painoltaan yksin kovin vähäpätöinen, yhdessä voi saada aikaan vaikka mitä.

Taloyhtiöissä asuu Suomessa yli kaksi miljoonaa ihmistä. Äkkiseltään voi tuntua, ettei taloyhtiöasujia yhdistä mikään. Saman katon alle on tuupattu sattumanvarainen porukka, jolla on keskenään erilainen elämäntilanne ja ristiriitaiset arvot. Näin ei kuitenkaan ole, sillä jo asumismuoto yhdistää yllättävän paljon.

Isännöinti ja Kotitalo ovat taloyhtiöiden puolella ja puhuvat suureen ääneen sen puolesta, että taloyhtiöasuminen olisi mahdollisimman mukavaa ja taloudellisesti järkevää. Kotitalon teemoista nousee tänäkin keväänä julkiseen keskusteluun useita aiheita, ja näillä voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Kertokaa, miten maailmaa pitäisi muuttaa, niin muutetaan sitä yhdessä: Mikä tekisi taloyhtiöasumisesta nykyistä kannattavampaa? Millaisia vielä hyödyntämättömiä, kaikkia taloyhtiöasujia palvelevia mahdollisuuksia yhteisomistaminen voisi tarjota? Reilun parin miljoonan kansalaisen voimin ja Kotitalo-median siivittämänä pystymme mihin vain.

Anna Malk

Kirjoittaja: Anna Malk

Anna Malk työskenteli Kotitalo-lehden päätoimittajana ja Isännöintiliiton julkaisupäällikkönä kevääseen 2019 asti.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Anna Malk →

Kirjoita kommentti

Hienoa että haluat jakaa omia kokemuksiasi. Pysy kuitenkin asiallisesti asiassa. Karsimme etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki