Aurinkoenergiaa taloyhtiön asukkaille

Kirjoittanut Caruna 19.11.2021
Asenna taloyhtiön katolle aurinkopaneelit ja perusta aurinkoyhteisö Kuva: Caruna

Haluatko säästää sähkö- ja siirtolaskussa? Asenna taloyhtiön katolle aurinkopaneelit ja perusta aurinkoyhteisö - siitä hyötyvät myös asukkaat!

Taloyhtiön sähkönkulutus koostuu sekä asuntojen kuluttamasta sähköstä että taloyhtiön kiinteistösähköstä. Kiinteistösähköön sisältyy esimerkiksi taloyhtiön pihavalaistuksen, porraskäytävien, hissien, pyykkituvan, varaston sekä lämmitystolppien sähkönkulutus.

Aiemmin aurinkosähköä voitiin hyödyntää vain taloyhtiön yhteisessä käytössä oleviin tiloihin. Alkuvuodesta 2021 taloyhtiöille avautui mahdollisuus hyödyntää aurinkosähköä myös taloyhtiöiden asukkaiden käyttöön. Taloyhtiöille avautui mahdollisuus perustaa oma aurinkoyhteisö.

Aurinkoyhteisö on Carunan asiakkailleen tarjoama maksuton palvelu, jonka avulla aurinkoenergiaa voidaan jakaa myös asukkaiden tarpeisiin. Näin taloyhtiö voi rakentaa suuremman ja tuottavamman aurinkovoimalan ja aurinkoenergian käyttö näkyy suoraan asukkaiden sähkölaskuissa sekä lompakoissa.

Aurinkoyhteisön avulla taloyhtiöt saavat:

  • Rahallista säästöä asukkaidensa omissa sähkölaskuissa.
  • Suuremman paneelimäärän ansiosta enemmän hyötyä sijoituksestaan.
  • Enemmän ympäristöystävällistä sähköä.

Näin perustat aurinkoyhteisön taloyhtiöön

Aurinkoyhteisön voi perustaa, kun aurinkopaneelit on asennettu. Perustajaksi kannattaa valita henkilö, joka seuraa aurinkopaneelien tuottaman sähkön jakautumista, sillä vain hän saa käyttöoikeuden palveluun.

Perustamiseen tarvitaan Carunan asiakasnumero sekä sähkön käyttöpaikan numero. Tiedot löytyvät helpoiten sopimuksesta tai asunto-osakeyhtiölle lähetetystä Carunan laskusta, joka yleensä saapuu isännöitsijälle.

Perustamisesta ja yhteisön jakosäännöistä päätetään yhtiökokouksessa.

Aurinkoenergian käyttö näkyy suoraan asukkaiden sähkölaskuissa.

Ympäristöystävällinen aurinkoenergia säästää luonnon lisäksi myös lompakkoa

Aurinkoyhteisössä aurinkopaneelien tuotanto jyvitetään kiinteistösähkön kulutuksen jälkeen asukkaiden käyttöön. Tuotetun sähkön jakaminen tapahtuu ilman mittareita hyvityslaskennan avulla. Jos tuotantoa jää asukkailta käyttämättä, voi taloyhtiö myydä ylijäämätuotannon takaisin sähkömarkkinoille. Tuotetun sähkön jakaminen tapahtuu ilman mittareita hyvityslaskennan avulla.

Carunan virtane.fi palvelussa voit perustaa aurinkoyhteisön
Hallituksen valtuuttama henkilö voi seurata aurinkoyhteisön tilannetta Oma Virtane -palvelussa.

Aurinkoyhteisössä voit seurata aurinkopaneelien energiantuotannon jakautumista asukkaille. Seurannasta näet myös myydyn energian ja taloyhtiön ostaman energian määrän. Asukkaana voit seurata käyttämäsi aurinkosähkön määrää Caruna Plus -palvelussa.

Helppoa ja ympäristöystävällistä – hyppää aurinkoyhteisöön jo nyt! Perusta oma aurinkoyhteisö osoitteessa virtane.fi. Palvelu on saatavilla Carunan asiakkaille.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Energia