Aluekuilu asuntomarkkinoilla kasvaa, mutta siihen voi varautua

Kirjoittanut Matti Tuovinen 25.1.2019
Asuntomarkkinoilla näkyy eri alueiden polarisaatio. Kuvitus: Vilma Tuominen/Berry Creative

Onko taloyhtiönne kasvukeskuksessa vai muuttotappioalueella? Asuntomarkkinat polarisoituvat nyt kiivaasti sijainnin perusteella. Kehitys kannattaa tuntea, jotta voi varautua tulevaan. Tilaajille

Miten asunnot voivat olla kaupungissa niin kalliita? Ja hinnat vain nousevat koko ajan! Tätä tuskaillaan monessa perheessä. Kaupungissa olisi työmahdollisuuksia, mutta kaupunkiin muuttaminen voi olla vaikeaa. Jos nykyinen koti sijaitsee pienessä kunnassa tai haja-asutusalueella, sen myyminen järkevään hintaan ja järkevällä aikavälillä on haastavaa. Asuntomarkkinoilla on syvä aluekuilu.

Synkimmät pilvet leijuvat niiden muuttotappioalueilla sijaitsevien taloyhtiöiden yllä, joilla on raskas korjausvelka. Jos kiinteistön korjaaminen ei kannata tai jos remonttiin ei saada lainaa, asunnotkaan eivät mene kaupaksi. Pahimmillaan vaihtoehdoksi jää kiinteistön purkaminen.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Matti Tuovinen

Kirjoittaja: Matti Tuovinen

Asuminen, taloyhtiöasiat, remontointi ja rakentaminen ovat olleet juttujeni keskiössä jo yli 20 vuoden ajan. Uutta tutkimustietoa ja uusia haasteita tulee tuon tuosta, ja hyötytiedon jakaminen on palkitsevaa. Parhainta palautetta on kuulla, että jutustani oli hyötyä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Matti Tuovinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Asuntokauppa Korjaushanke Taloyhtiön johtaminen