Sanakirja selittää taloyhtiön hoitamiseen ja johtamiseen liittyvät termit.

Sanakirja: Maadoittamaton pistorasia

Maadoitetun pistorasian tunnistaa metallisista suojamaadoitusliuskoista, mutta maadoittamattomasta pistorasiasta ne vastaavasti puuttuvat. 

Jos sähkölaite vioittuu, pistorasian suojamaadoitusliuska ohjaa jännitteen kauttansa maahan ja suojaa laitteen käyttäjää sähköiskulta. Maadoittamattomassa pistorasiassa tätä ominaisuutta ei ole. 

1990-luvulle saakka kuivien tilojen pistorasiat olivat kuitenkin usein maadoittamattomia. Ne olivat turvallisia niin kauan, kun samasta tilasta ei ollut muita yhteyksiä maahan. Maadoittamattoman pistorasian riskinä nimittäin on, että vikatilanteessa sähkövirta saattaa ohjautua ihmisen kautta maahan, mikäli samasta tilassa on muita maahan yhteydessä olevia laitteita. Esimerkiksi televisioantenni tai vaikka lämpöpatteri voi muodostaa tällaisen yhteyden. Maadoitettujen ja maadoittamattomien pistorasioiden ja laitteiden asentaminen liian lähelle toisiaan on kielletty myös sähköturvallisuusmääräyksissä.

Vuodesta 1997 maadoittamattomia pistorasioita ei ole enää saanut asentaa uusiin kiinteistöihin ja elokuusta lähtien niiden asentaminen myös vanhoihin kiinteistöihin on vastoin sähköturvallisuusstandardeja.