Keltanokka-palstalta löydät vastauksia siihen, miten taloyhtiön hallitus toimii.

Miksi taloyhtiön hallitukseen kannattaisi mennä?

Jos jossakin niin taloyhtiön hallituksen jäsenenä pääsee vaikuttamaan oman asumisen toimivuuteen: viihtyisyyteen, kiinteistön kunnossapitoon ja omaisuuden arvoon.

Vaikka hallitus edustaa aina koko taloyhtiötä, hallitus on isännöitsijän kanssa tiiviisti yhteistyötä tehdessään kaiken tiedon äärellä ja pääsee etulinjassa pohtimaan, millaisia asioita olisi syytä nostaa vaikkapa yhtiökokouksen käsiteltäväksi. Sitä paitsi hallituksen jäsenet voivat päättää pienistä hankinnoista yhdessä.

Hallituksessa oppii paljon taloyhtiön asioiden hoitamisesta. Valveutuneimmat hallitukset kouluttavat jäseniään kursseilla ja keskeisiin taitoihin perehdyttävillä oppailla.

Etenkin nuorelle sillä, että on toiminut taloyhtiön hallituksen jäsenenä, voi olla merkitystä myös työuran kannalta esimerkiksi rakennus- ja kiinteistöalalla. Toki asialla voi olla painoarvoa minkä tahansa alan rekrytoinnissa. Kyseessä on luottamustoimi ja sellaisen mainitseminen CV:ssä luo mielikuvaa oma-aloitteisesta ja aktiivisesta hakijasta, joka ei pelkää kantaa vastuuta.

Lisäksi taloyhtiön hallituksessa neuvottelutaidot kehittyvät ja kärsivällisyys kasvaa.