Suomen paras taloyhtiö 2021 -kilpailu etsii taloyhtiöitä, joissa kuuluu asukkaiden ääni

Kirjoittanut Meri Siippainen 9.8.2021
Suomen paras taloyhtiö 2021

Osallistutaanko teillä innolla yhtiökokouksiin tai pihatalkoisiin? Onko teillä moniääninen hallitus? Kysytäänkö teillä asukkaiden mielipidettä ennen päätöksiä? Suomen paras taloyhtiö -kilpailu hakee kisaan mukaan ehkä juuri teidän taloyhtiötänne.

Kotitalo-media etsii parhaillaan ehdokkaita Suomen paras taloyhtiö 2021 -kilpailuun. Ehdokkaiksi haetaan taloyhtiöitä, joissa asukkaat osallistuvat aktiivisesti yhtiönsä kehittämiseen. Ehdokashaku päättyy 22. elokuuta, ja finalistit julkaistaan syyskuun alussa.

– Kulunut vuosi on sulkenut monet meistä enemmän tai vähemmän neljän seinän sisälle. Taloyhtiössä ei kuitenkaan kukaan ole yksin, vaan seinän takana on aina naapuri. Parhaimmillaan taloyhtiö on yhteisö, jota kehitetään ja viedään eteenpäin yhdessä, Kotitalo-median päätoimittaja Päivi Maaniitty taustoittaa kilpailun teemaa.

Maaniitty muistuttaa, että asukkaiden osallistuminen voi tarkoittaa eri asioita. Monelle tulee siitä mieleen talkoot, mutta osallistaminen voi yhtä hyvin näkyä toimivina virtuaalikokouksina tai asukkaille suunnattuina mielipidekyselyinä.

– Nykyään viestintään ja asukkaiden kuulemiseen on monia keinoja ja kanavia. Tärkeää on varmistaa, että kaikki asukkaat ja osakkaat tavoitetaan ja tieto kulkee molempiin suuntiin. Esimerkiksi asukaskyselyt ovat hyvä keino kuunnella asukkaiden ja osakkaiden toiveita. Omassa taloyhtiössäni järjestettiin remontin alla yhteinen Teams-tilaisuus, jossa sai esittää kysymyksiä remontista.

Erilaiset asukkaat mukaan taloyhtiön kehittämiseen

Maaniitty toivoo näkevänsä kilpailussa mukana mahdollisimman monenlaisia esimerkkejä siitä, miten asukkaat kehittävät taloyhtiötään yhdessä.

– Osallistava kulttuuri voi näkyä yhteisinä juhlina, harrastuskerhoina, naapuriapuna tai talkookulttuurina. Mutta se voi olla myös yhtiöön sopivien kokouskäytänteiden luomista.

Tasa-arvokysymyksetkin vaikuttavat siihen, millaiset mahdollisuudet asukkaille on rakennettu osallistua yhteisiin asioihin.

– Onko hallitus moniääninen? Huomioidaanko taloyhtiössä eri kieliä ja kulttuureita? Onko erilaiset asukkaat saatu mukaan osallistumaan taloyhtiön asioihin?

Ilmoita taloyhtiösi mukaan kilpailuun

Maaniitty kannustaa osakkaita, asukkaita, isännöitsijöitä ja taloyhtiöiden yhteistyökumppaneita ilmoittamaan kilpailun kriteereihin sopivia taloyhtiöitä mukaan. Lisätietoja Suomen paras taloyhtiö 2021 -kilpailusta ja linkki ehdokasilmoittautumiseen löytyvät kilpailun omalta sivulta.

Lopullisen voittajan valitsee asiantuntijaraati, johon kuuluvat Sweco Asiantuntijapalveluiden linjajohtaja Markus Hyttinen, Ryhmärakennuttajat ry:n puheenjohtaja Salla Korpela, Helsingin yliopiston kaupunkisosiologian dosentti Pasi Mäenpää ja Kotitalon päätoimittaja Päivi Maaniitty.

Suomen paras taloyhtiö 2021 julkistetaan 6.–7.10. Kiinteistömessuilla. Taloyhtiö saa palkinnoksi 1 000 euroa käytettäväksi itse valitsemaansa yhteiseen kivaan. Lisäksi kaikki, jotka ilmoittavat kilpailuun taloyhtiön, osallistuvat 100 euron SuperLahjakortin arvontaan.

Lue lisää ja ilmoita ehdokkaasi 22.8. mennessä

Lue myös: Suomen paras taloyhtiö 2020 -kisan voittaja hankki palkintorahoilla kukkaniityn

Meri Siippainen

Kirjoittaja: Meri Siippainen

Viestinnän tuottajana kirjoitan sekä Kotitalon verkkoon että printtilehteen. Työssäni tykkään aivan erityisesti kurkistella tulevaan: mitä kaikkea asuminen siihen liittyvät palvelut voisivat olla, jos etsimme rohkeasti uusia ratkaisuja yhdessä.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Meri Siippainen →