Pyykkivuoro käynnistyy kännykällä – uusi käytäntö ratkaisi pyykkituvan ongelmat

Kirjoittanut Turun Lukko 30.8.2021
Kuva: Turun Lukko Oy

Turkulaisen yhtiön pyykkitupa aiheutti meluhaittoja, kun asukkaat pesivät pyykkiään myös öisin. Pyykkitupaan asennettu Callock-mobiiliaukaisu palautti järjestyssäännöt tupaan ja helpotti laskutusrumbaa. Asukkaat maksavat pyykkivuoronsa nyt yhdellä kännykkäsoitolla.

Turkulaisessa asunto-osakeyhtiö Kastaripuistossa oli vuosina 2016-17 tehty LVIS-saneeraus, jonka yhteydessä uusittiin koko pesutupa pesukoneineen. Pyykkituvan käytöstä aiheutui silti yhtiössä ongelmia ja asukkaita oli hankala saada noudattamaan pyykkituvan sääntöjä:

– Moni pesi pyykkiä varaamatta vuoroa varauskalenteriin. Kaikki eivät myöskään noudattaneet järjestyssääntöjen mukaisia aikoja, vaan pyykkiä pestiin yölläkin, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Kiihamäki.

Lisäksi pyykkituvan laskutus aiheutti isännöinnille ylimääräistä manuaalista työtä. Taloyhtiö toimitti pyykkivuorolistat neljännesvuosittain isännöitsijälle, joka kirjoitti niiden pohjalta laskut pyykkitupaa käyttäneille.

Taloyhtiössä haluttiin löytää ratkaisu, joilla tilanteesta päästäisiin parhaiten eteenpäin. Idea Callock-mobiiliaukaisusta tuli isännöitsijä Tiia Granbergiltä, joka kertoi hallituksen kokouksessa palvelusta.

Nopea päätös, helppo asentaa

Kiihamäelle kännykällä tapahtuva maksaminen oli ennestään tuttua ja käyttökokemukset positiivisia. Golfarina hän oli usein ostanut golfpalloja automaateista Callock-palvelua käyttäen.

Myös muut hallitusjäsenet asettuivat ratkaisun kannalle. Viiden jäsenen hallitus teki yksimielisen päätöksen Callockin asentamisesta pyykkitupaan. Asiaan ei tarvittu erikseen yhtiökokousta, vaan siitä päätettiin hallituksen toimivallan puitteissa.

–Aloimme viedä asiaa eteenpäin 2019 syyspuolella ja Callock asennettiin pyykkitupaan jo 2020 alkuvuodesta, kertoo Kiihamäki.

Jos osaa soittaa puhelimella, osaa käyttää Callockia

Jokunen osakas ehti epäillä sitä, miten oppisi maksamaan pesukoneen kännykällä, mutta Callockin asennuksen jälkeen kaikki on sujunut hyvin. Iäkkäimmätkin asukkaat osaavat soittaa puhelimella tiettyyn numeroon, ja juuri sillä tavalla käynnistetään myös Callockilla käytettävät pesukoneet.

Pyykkääminen käynnistyy sillä, että asukas soittaa omalla puhelimellaan pesutuvan seinästä löytyvään maksulliseen palvelunumeroon.  Soitto vapauttaa pyykkituvan pesukoneen käyttöön seuraaviksi kuudeksi tunniksi, jonka aikana pesukoneessa voi pestä niin monta koneellista, kun kone kuudessa tunnissa ehtii pyörittää.

Kiihamäki ei muista kuulleensa, että kellään olisi ollut Callockin järjestelmän kanssa ongelmia pyykkituvassa.

– Ihmiset ovat olleet tyytyväisiä. Pesukoneen hajoaminenkin on pyykkituvassa todennäköisempi ongelma, kuin ettei joku osaisi käyttää Callockia.

Kastaripuistossa pyykkitupa on auki aamukahdeksasta iltayhdeksään. Neljällä eurolla ja yhdellä sentillä pyykkituvan saa käyttöönsä kuudeksi tunniksi kerrallaan. Kuivaushuoneen käyttö sisältyy maksuun, mutta pyykit voi hyvin jättää kuivumaan yöksikin, kunhan huolehtii pyykit pois aamukahdeksaan mennessä.

– Oman kokemukseni mukaan kuusi tuntia riittää isommankin pyykin pesuun. Jos se jostain syystä ei riittäisi, voisi sillä kerralla maksaa vielä toisen pyykkivuoron ensimmäisen jatkoksi, sanoo Kiihamäki.

Useimmilla asukkailla on kylpyhuoneissa omat pesukoneet, mutta pesutupaa on käytetty nimenomaan isompien pyykkien pesuun. Näin tekee Kiihamäki itsekin. Tämänkin haastattelun jälkeen on menossa pyykille pyykkitupaan.

Pyykkituvan järjestysongelmat poistuivat

Callock on ollut pyykkituvassa puolitoista vuotta. Koska taloyhtiö ei tavoittele pyykkituvalla voittoja, ei Callock-ratkaisun onnistumistakaan mitata ensi sijassa rahalla. Parasta on, että järjestelmän käyttöönotto on poistanut pyykkituvan aiemmat ongelmat:

– Tämä on palvelumuoto, joka tuo lisäarvoa asumiselle. Pyykkituvan käyttö on nyt kaikille yhdenvertaista, sillä kaikki maksavat todellisen käytön mukaan, riippumatta varauskirjan merkinnöistä. Nekin, jotka ennen jättivät maksamatta, maksavat nyt pyykkivuoronsa.

Erityisesti Kiihamäki iloitsee siitä, että taloyhtiössä on nyt päästy yöpyykkääjistä eroon. Äänihaittoja koitui aiemmin erityisesti pyykkituvan yläpuolella olevaan asuntoon.

Kännymaksu saunaan tai lataustolppaan?

Kiihamäki näkee palvelulla muitakin käyttömahdollisuuksia omassa yhtiössään. Esimerkiksi saunavuoroja laskutetaan edelleen yhtiössä samaan tapaan manuaalisesti, kuin aiemmin pyykkivuoroja, mutta kännykkämaksu voisi sopia niihinkin.

– Myös sähköautot yleistyvät valtavaa vauhtia. Taloyhtiöille voisi tulla halvemmaksi hankkia yksi latauspiste ja asennuttaa siihen Callockin maksupalvelu. Tällainen voisi olla taloyhtiössämme ajankohtainen jo parin kolmen vuoden päästä.

Kiihamäen visio on hyvinkin mahdollista toteuttaa. Callockin voi asentaa kaikkiin sellaisiin kohteisiin, joiden käytöstä tai sisäänpääsystä on tarpeen veloittaa maksu ja se halutaan tehdä mahdollisimman jouhevasti, ilman raskasta laskutusprosessia. Asennuskohteessa tarvitaan vain sähkö, muita rajoitteita ei käytölle ole.

Lue lisää: Callock – puhelinohjattava lukitus
Lue lisää: Lataa Callock-esite taloyhtiöille
Katso myös: Vinkkaa Callock-palvelusta isännöitsijälle

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Pyykinpesu