Oikea lasivalinta kruunaa ikkunaremontin

Kirjoittanut Tiivi 31.3.2020
Moderneilla lasiratkaisuilla voidaan ikkunaremontin yhteydessä estää mobiilisignaalin kuuluvuusongelmat ja suojata koteja liialta auringonpaisteelta.

Moderneilla lasiratkaisuilla voidaan ikkunaremontin yhteydessä estää mobiilisignaalin kuuluvuusongelmat ja suojata koteja liialta auringonpaisteelta. Suomalaisinnovaatio Tiivi Connect Antennilasi parantaa merkittävästi matkapuhelimen kuuluvuutta ja datasiirtoa sisätiloissa.

Suomessakin on jo taloyhtiöitä, joissa on ikkunaremontin jälkeen havahduttu sekä uusiin että vanhoihin tuttuihin ongelmiin. Yhtäkkiä kännykkä kuuluu huonosti ja mobiilinetti pätkii, mutta toisaalta etenkin kesäaikaan aurinko edelleen saa tietyt huoneet lämpiämään tukalan kuumiksi.

Energiansäästö oli pitkään lähes ainoa taloyhtiöissä esille nostettu ikkunoiden uusimiseen liittyvä argumentti, mutta tänä päivänä ikkunaremontissa tulisi ottaa huomioon myös muita asumismukavuuteen ja turvallisuuteen liittyviä tekijöitä.

Energiatehokas rakentaminen aiheuttaa ongelmia mobiiliverkon toiminnalle

Liiketoimintapäällikkö Jani Harja ikkuna- ja ovivalmistaja Tiiviltä muistuttaakin, että huolellinen suunnittelu on ikkunaremontin perusta.

– Jo ikkunaremontin kartoitusvaiheessa on tärkeää selvittää kohteen olosuhteet tarkasti. Nykyaikainen energiatehokas rakentaminen ja perinteiset selektiivilasit saattavat esimerkiksi estää mobiiliverkon pääsyä sisätiloihin. Kun tällaiset mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa, voidaan niihin myös lasivaihtoehtoja suunniteltaessa reagoida, Harja sanoo.

Erikoislasit takaavat mobiiliverkon kuuluvuuden ja paremman auringonsuojan

Suomalainen ikkuna- ja ovivalmistaja Tiivi on parantanut satojentuhansien suomalaisten asumismukavuutta toteuttamalla tarkasti taloyhtiöiden yksilöllisiin tarpeisiin pohjautuvia ikkunaremontteja. Yrityksen asiantuntijoilla onkin kattava ja yksityiskohtainen tietämys siitä, mihin asioihin ikkunaremontissa tänä päivänä kiinnitetään huomiota.

–  Ikkunaremontilla ei haeta enää pelkkiä säästöjä, vaikka ne luonnollisesti isossa roolissa ovatkin. Energiatehokkaiden rakennusten kohdalla halutaan varmistua, että ikkunat mahdollistavat myös datansiirron ja matkapuhelinverkon kuuluvuuden sisätiloissa. Lisäksi asumismukavuutta halutaan lisätä auringonsuojaan panostamalla, Harja sanoo.

Tarpeeseen vastatakseen Tiivi on kehittänyt yhteistyössä Stealthcase Oy:n huippuammattilaisten kanssa Tiivi Connect Antennilasin, joka vastaa suomalaisten rakennusten datansiirron ja mobiiliverkon tarpeisiin myös 5G-verkon yleistyessä. Huomaamaton ja huoltovapaa lasiin upotettu antenni vastaanottaa ja levittää signaalin ainutlaatuisen laajasti mahdollistaen kännykän ja muiden mobiililaitteiden toimivuuden missä tahansa kohtaa huonetta.

Tiivn valikoimista löytyy myös auringonsuojalasi, jonka avulla on mahdollista suojata etenkin länsi- ja eteläpuolelle sijoittuvia huoneita haitalliselta UV-säteilyltä ja liialliselta kuumuudelta kesäaikaan. Verrattuna tavalliseen ikkunaan auringonsuojalasi vähentää asuintiloihin tulevan lämpösäteilyn määrää jopa 40 prosentilla ja UV-säteilyn määrää peräti 50 prosentilla.

Ammattitaitoinen asennus viimeistelee laadukkaan ikkunaremontin

Asennuspäällikkö Vesa Piironen Tiiviltä tietää, että ikkunaremontti on tärkeää hoitaa paitsi ammattitaitoisesti myös siten, että siitä koituu mahdollisimman vähän häiriötä asukkaille.

– Asennus aloitetaan malliasennuksella ennen pääurakan alkua, jotta asukkailla on mahdollisuus tutustua lopputulokseen etukäteen. Ikkunat asennetaan turvallisesti ja siististi asunto kerrallaan ja tavallisimmin asuntokohtainen asennus hoituu 1–2 päivässä, Piiroinen kertoo.

Tiiville on ainoana Suomessa myönnetty asennustyölle ISO 9001-2015 -laatusertifikaatti.

– Sertifioidun asennuksemme ansiosta pystymme tarjoamaan kaikille asennustöillemme 10 vuoden takuun, Piiroinen toteaa.

tiivin antennilasi mahdollistaa kännykän käyttämisen missä kohtaa huonetta tahansa.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Ikkunat Korjaushanke