Mitä yhtiökokouksessa tapahtuu? Tilaa ilmainen yhtiökokousopas

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 7.5.2020
Yhtiökokouksessa päätetään taloyhtiötä koskevista asioista ja kokoukseen osallistumalla voi olla mukana vaikuttamassa.

Yhtiökokous on hyvä tilaisuus vaikuttaa oman taloyhtiön asioihin. Jos olet osallistumassa kokoukseen ensimmäisen kerran, tilaa laatimamme yhtiökokousopas, joka opastaa sinut alkuun taloyhtiön päätöksenteossa.

Noin 2,7 miljoonaa suomalaista asuu taloyhtiössä: kerrostalossa, rivitalossa tai muussa asunto-osakeyhtiömuotoisessa kiinteistössä. Taloyhtiössä asuminen vaatii yhteistyötä muiden asukkaiden ja osakkaiden kanssa niin isoissa kuin pienissäkin asioissa.

Omaan asuntoon ja kotitaloon liittyviä merkittäviä päätöksiä tehdään yhtiökokouksessa. Siellä jokaisella osakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin, ja laatimamme selkeä yhtiökokouksen pikaopas auttaa siinä alkuun.

Oletko ehkä menossa ensimmäistä kertaa yhtiökokoukseen tai onko edelliskerrasta niin kauan, että haluaisit varmistella, miten päätöksenteko etenee tai kuka taloyhtiössä päättää mistäkin asiasta?

Tai mietitkö, onko tulossa jokin remontti, josta olisi hyvä tietää etukäteen? Yhtiökokous on vuoden tärkein kokous taloyhtiössä, eikä sitä kannata jättää välistä.

Tilaa ilmainen yhtiökokousopas, joka on nopeasti selattava mutta monipuolinen katsaus asunto-osakeyhtiössä asuvalle vuoden tärkeimpään kotiaan koskevaan kokoukseen. Oppaassa kerromme muun muassa:

  • Miksi yhtiökokoukseen kannattaa osallistua?
  • Kuka voi osallistua yhtiökokoukseen?
  • Miten oman asiansa saa esityslistalle?
  • Miten yhtiökokoukseen kannattaa valmistautua?
  • Mistä asioista päättää yhtiökokous, mistä taloyhtiön hallitus?
  • Mitä yhtiökokouksessa tapahtuu?
  • Miten taloyhtiön hallitus valitaan?

Saat tilattua Kotitalon maksuttoman oppaan sähköpostiisi tästä. Tarkistathan tilauksen jälkeen myös roskaposti- ja mainoskansiot.

Valitse tilauksesi

Tämän kentän täyttäminen on pakollista.
Tämän kentän täyttäminen on pakollista.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Kokoukset Yhtiökokous