Konsultti taloyhtiön luottokumppanina

Kirjoittanut Sitowise 24.8.2020

Konsultti voi olla taloyhtiölle paljon muutakin kuin yritys, jolta tilataan tarkkaan rajattuja palveluja. Se voi olla sitoutunut yhteistyökumppani, joka auttaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Sitowise Oy on yrityksenä vain muutaman vuoden vanha, mutta sen talonrakennusalan asiantuntijapalveluiden taustalla on useita pitkään toimineita yrityksiä. Vuosien mittaan yritykselle on muodostunut tiiviitä yhteistyösuhteita taloyhtiöihin ja isännöitsijöihin ympäri Suomen. Yrityskauppoja on tehty vuosien varrella paljon osaamisen laajentamiseksi.

Selvitimme, millaista yhteistyö konsultin kanssa voi parhaimmillaan olla. Haastattelimme kahta isännöitsijänä toimivaa Sitowisen pitkäaikaista yhteistyökumppania, Panu Rasimusta Tampereelta ja Mika Niemistä Oulusta. Molempien matka Sitowisen kanssa on jatkunut jo vuodesta 2008.

Toimiva yhteistyö antaa kaikille

Parhaimmillaan konsultin, taloyhtiön ja isännöitsijän välinen yhteistyö on sitä, että toimintaa kehitetään yhdessä jokaiselle osapuolelle mielekkäimpään suuntaan.

Toimiva kehitystyö vaatii avointa ja rehellistä kommunikointia, mutta onnistuessaan antaa paljon.

– Yhteistyömme Sitowisen kanssa on ollut pitkäaikaista ja jatkuvasti kehittyvää. Olemme molemmin puolin muokanneet toimintamalleja niin, että ne palvelevat tarkoitustaan mahdollisimman hyvin. Yhdessä mietitään ja kehitetään asioita. Palautetta on aina uskallettu ja haluttu antaa, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, kertoo teknisen isännöinnin päällikkö Panu Rasimus.

Ennakkoonkin voi tiedustella, miten projektia kannattaa lähteä viemään eteenpäin.

Konsultin kanssa toimimisen on tarkoitus olla vaivatonta ja helppoa. Vastaantulevat ongelmat ratkaistaan yhdessä, mikäli niitä tielle sattuu.

– Yhteistyö on toiminut hyvin ja on ollut helppo toimia yhdessä. Ei ole tullut vastaan ylitsepääsemätöntä ongelmaa, ja kaikki on saatu hyvässä yhteisymmärryksessä hoidettua ja jouhevasti, kertoo isännöitsijä Mika Nieminen.

Typeriä kysymyksiä ei ole

Kukaan ei voi tietää kaikkea ja typeriä kysymyksiä ei ole. Tämän vuoksi avoin keskusteluyhteys on tärkeä. Sitowisen konsultti auttaa mielellään myös silloin, kun ei olla varmoja, mitä taloyhtiö tarvitsee.

– Vaikka välillä tuntuu, että kyselee typeriä, niin aina saa asioihin vastauksia. Ennakkoonkin voi tiedustella, miten projektia kannattaa lähteä viemään eteenpäin, ja siihen on saanut hyviä vinkkejä. Molemminpuolista jeesiä ollut. Asiakasta auttavaa neuvontaa on Sitowiseltä saatu erittäin paljon, kertoo isännöitsijä Mika Nieminen.

Kynnys ottaa yhteyttä konsulttiin tulisi olla matala kaikissa tilanteissa. Sitä se on varsinkin silloin, kun yhteydenottoihin on vastaamassa tutut henkilöt, joiden kanssa on hoidettu jo monet projektit maaliin.

– Sitowiseläisiin on helppo ottaa yhteyttä, kun he ovat tuttu porukka pitkältä ajalta. Asioiden hoitaminen ei tunnu byrokraattiselta, Rasimus kertoo.

Suurikin yhteistyökumppani voi olla ketterä

Sitowisellä työskentelee noin 1800 työntekijää. Toimipisteet ympäri Suomen takaavat sen, että Sitowise on aina lähellä asiakasta.

Suuri koko ja laaja palvelutarjonta varmistavat sen, että Sitowisellä riittää osaamista jokaiseen ongelmaan tai hankkeeseen.

– Sitowisen toiminta on ollut ketterää ja sujuvaa. Yhteistyöni on lopahtanut sellaisten yritysten kanssa, jotka eivät ole olleet riittävässä palveluvalmiudessa. Sitowisen kanssa on helppo toimia ja asiat on saatu eteenpäin niin kuin on ollut tarkoitus, Panu Rasimus kertoo.

Sujuvan yhteistyön perustana on ennen kaikkea pätevä joukko motivoituneita työntekijöitä, jotka hoitavat projekteja hyvällä laadulla ympäri Suomen. Sitowisellä pitkiä asiakassuhteita vaalitaan, mutta uusille luottokumppaneille on aina tilaa.

Vieraile Sitowisen nettisivuilla ja tutustu sitoutuneeseen ja motivoituneeseen yhteistyökumppaniin.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Palvelut Taloyhtiön johtaminen