Energiatarkastus taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen

Kirjoittanut Granlund 15.12.2020

Mietitäänkö taloyhtiössänne korjaustoimenpiteitä ja energiatehokkuuden parantamista? Energiatarkastuksella taloyhtiö pääsee kohti energiatehokkaampaa toimintaa.

Kun taloyhtiössä on ajankohtaista selvittää tulevia remontteja ja energiatehokkuuden parantamista, ensimmäisten askelien ottaminen on usein vaikeinta. Energiatarkastus on helppo tapa lähteä liikkeelle: taloyhtiön hallitus voi tilata kevyen kartoituksen, jossa energia-asiantuntija selvittää taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet ja raportoi ne tilaajalle.

– Raportin pohjalta taloyhtiön hallitus voi pyytää kohdennettujen toimenpiteiden tarkemman hankesuunnitelman tarjoukset ja hyväksyttää ne tarvittaessa yhtiökokouksella, kertoo Granlundin taloyhtiöiden energiapalveluista vastaava ryhmäpäällikkö Timo-Mikael Sivula.

Energiatarkastus on ensi askel energiatehokkuuteen

Energiatarkastus on kehitetty yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Ekokumppaneiden kanssa. Se on noin tuhannen euron selvitys taloyhtiön energiatehokkuudesta, joka sisältää kohdekierroksen ja sen pohjalta laaditun raportin yhdeltä rakennukselta. Lisärakennukset tarkastetaan erikseen. Kohdekierroksella kartoitetaan niin lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän toiminta kuin valaistuksen ja veden tilanne energiatehokkuuden näkökulmasta.

– Selvityksen avulla tilaaja saa selkeän etenemispolun kohti energiatehokkaampaa taloyhtiötä. Se antaa myös selkänojaa hallitukselle tehdä päätöksiä ja edistää asioita taloyhtiössä oikealla tavalla, Sivula sanoo.

Granlundin toteuttama energiatarkastus on saatavilla ympäri Suomen. Kohdekierrokset tehdään lämmityskaudella – eli parhaillaan.

Lisätietoa energiatarkastuksesta löydät Taloyhtiöneuvonnasta.

Ota yhteyttä!

Essi Kuikka
Projektipäällikkö, energia
essi.kuikka@granlund.fi
050 533 3343

Jani Hannén
Projektipäällikkö, energia
jani.hannen@granlund.fi
040 775 7806

Timo-Mikael Sivula
Ryhmäpäällikkö, energia
Timo-mikael.sivula@granlund.fi
040 651 7438

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Energia Korjaushanke