Isännöitsijän ja hallituksen välit ovat tärkeät

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 20.2.2019
Kuva: Aino Huhtaniemi

Vantaalaisessa asunto-osakeyhtiössä tunnelma on kuin perheessä. Kaikki tuntevat puheenjohtajan, ja luvattu hoidetaan.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

“Muutin elämäni ensimmäistä kertaa kerrostaloon 28 vuotta sitten. Päätin, että tämä on loppuelämäni koti ja haluan hoitaa kotiani.

Puheenjohtajana olo on kunniatehtävä. Hyvän hallituksen kokoamisessa ei riitä, että saa koottua riittävästi hallituslaisia. Innostusta ja motivaatiota pitää olla. Yritän houkutella mukaan ihmisiä, jotka tietävät raha- tai rakennusasioista. Myös hyvät henkilökemiat ovat tärkeitä.

Kun tulin puheenjohtajaksi, luin pöytäkirjat taloyhtiön perustamisesta saakka. Oli paljon päätöksiä, vain osa oli toteutettu. Katsomme aina keväällä, että kaikki mistä on sovittu, on tapahtunut. Tarkastamme myös kahdesti vuodessa kaikki laskut ja tositteet.

Välit isännöitsijään ovat hirveän tärkeät. Isännöitsijä hoitaa asiat siten, että mikään ei jää pyörimään. Huoltoa ja siivoojaa pitää muistaa kiittää. Kaikki sujuu helpommin, kun suhteet ovat kunnossa.

Tulevaisuudessa toivon, että saamme nuoria hallituksiin, itse olen 67-vuotias. Kaikesta selviää joko rahalla tai puhumalla. Apuna on aina ammatti-ihmisiä.”

Kuka?

Nimi: Kirsti Voutilainen
Paikkakunta: Vantaa
Taloyhtiö: Asunto Oy Paatsamakuja 4
Hallitusvuodet: 25

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen